Atenție, cad amenzi pe șantierele gălățene! Ce nereguli au constatat inspectorii de muncă

Atenție, cad amenzi pe șantierele gălățene! Ce  nereguli au constatat inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai mulți dezvoltatori din județ cu activitate în domeniul construcțiilor au avut de-a face cu cea de-a doua etapă a campaniei derulate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați privind asigurarea sănătății și securității în muncă a angajaților de pe șantierele temporare de construcții. Prima etapă, în perioada februarie-martie, a fost de informare, iar cea de-a doua, în perioada iulie-septembrie, a fost de control.

Potrivit ITM Galați, în cursul trimestrului III al acestui an, respectiv în perioada 1 iulie - 30 septembrie, inspectorii de muncă din cadrul instituției gălățene au verificat 30 de angajatori din domeniul construcțiilor. Au fost identificate 41 de neconformități, pentru care au fost dispuse tot atâtea măsuri. S-au aplicat, de asemenea, 41 de sancțiuni contravenționale, dintre care șase amenzi, în valoare totală de 22.500 de lei.

Cu ocazia vizitelor de control în șantierele temporare de construcții, inspectorii de muncă au constatat că unii lucrători nu purtau echipamentul individual de protecție, dar și că aceștia nu erau verificați de către angajatori. La unele locuri de muncă la înălțime nu era eliminat, printr-o amenajare corespunzătoare, pericolul de cădere în gol, fiind depistată și utilizarea unor schele care nu îndeplineau măsurile de securitate. Nu toate locurile de muncă erau semnalizate corespunzător, nu erau elaborate instrucțiuni proprii în domeniul securității și sănătății în muncă specifice tuturor activităților desfășurate în șantierul temporar. În unele șantiere nu s-a efectuat controlul medical periodic, lucrătorii nu erau instruiți în domeniul securității și sănătății în muncă. De asemenea, s-a constatat că nu au fost desemnați și instruiți lucrătorii care aplică măsurile de prim-ajutor, prevenirea și stingerea incendiilor și  evacuarea lucrătorilor în caz de pericol având în vedere mărimea unității și dispersia teritorială. Nu în ultimul rând, au fost identificate cabluri electrice de alimentare cu energie electrică pozate necorespunzător pe calea de acces, existând  astfel pericol de accidentare.

ITM Galați informează că acțiunile de control vor continua, în scopul verificării modului în care angajatorii respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă pentru crearea unor locuri de muncă sigure și sănătoase în șantierele temporare.

Citit 1745 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 11:40

9 comentarii

  • postat de alfa
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 17:17
    5.13.163.***
    Iancu are perfecta dreptate ! Pe santier chiar daca nu desfasori activitate direct productiva esti obligat sa porti echipamentul de protectie, nu cel de lucru ! A nu se confunda !
    0
    1
  • postat de caraliu
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 16:19
    86.124.200.***
    @Iancu....cand vei invata sa dai inteles cuvintelor atunci sa te exprimi. daca ai dat cu bata in balta nu umbla cu busuioc sa dregi prostia emanata. ai dat de inteles ca te referi la cum sunt echipati cei de la ITM
    . cand pleci cu vaca de acasa ia si lantul cu tine...
    0
    1
  • postat de Radu
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 09:31
    80.24.237.***
    Ironic vorbind, mie imi place cel mai mult cand vad lucratori in constructii cu papuci si pantaloni scurti. De fapt papucii se vede ca este incaltamintea nationala. Afara daca mergi si vezi o persoana in papuci este un indiciu ca acea persoana poate fi din Romania si nu vorbesc de de zonele de plaja
    0
    10
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 08:53
    5.13.167.***
    @caraliu Toti mai furam curent in proportii variabile! Da sefu-i sef! Nu am limbrici... ca-n bancul ala. Vorb. frumos sau doar atata ai niv. de educatie.? Lucratorii nu au nici casca, nici manusi... schelele nu sunt acoperite impotriva caderii de la inaltime etc.
    0
    7
  • Miercuri, 04 Octombrie 2023 08:45
    5.2.209.***
    Verificati si firmele mari gen ARCADA, unde salariatii semneaza contracte de 8h si ii obliga sa lucreze 11h + sambetele !
    0
    8
  • postat de caraliu
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 07:18
    178.138.98.***
    @ Iancu J..: spune-le tu când vin în șantier că nu au bocanci..daca te mananca- n c.. nu trebuie ei sa poarte salopeta și mănuși ptr că nu au activitate de construcții.furi curent și te bagi in seamă..
    5
    8
  • postat de EU
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 06:36
    213.233.88.***
    Dar de AZILELE de batrani a-ti uitat. Gata toate sunt bune si frumoase. A trecut campania si au inceput iar sa cotizeze.
    4
    8
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 03 Octombrie 2023 23:46
    5.13.167.***
    Pentru PERSONAJELE DIN POZA:
    PE SANTIER SE INTRA CU SALOPETA, BOCANCI, MANUSI, CASCA! Observ ca cel din dreapta are TENESI! MANUSI NU VAD LA NIMENI!
    MAI MULT VESTE REFLETORIZANTE... spatiu delimitat banda alb-rosu! PRAPAD! URATI OAMENI IN CATUNUL galatz.... JALEEEEEEEEEEEEEEE!
    5
    11
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 03 Octombrie 2023 23:42
    5.13.167.***
    PE CEI CU PENSII SPECIALE NU CAD ANULARI DE NECUVENITE VAD! 80RON 4MC??? ATI TAMPIT!????
    Si mai vreti sa fie votat partidul de kkt psihedei de pei, peneel, haur si alte kkturi!??? BAAAAAAAA! VA MANANC DE VII!!! BAA!
    4
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.