Variante de finanțare a investițiilor din șantierul naval Damen Galați

Variante de finanțare a investițiilor din șantierul naval Damen Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Șantierul Naval Damen Galați, controlat de grupul olandez Damen, vrea să se împrumute de la banca românească de stat Exim Banca Românească, fosta EximBank, pentru a-și extinde facilitățile de producție, vizând intrarea pe segmentul navelor ecologice, relevă date analizate de Profit.ro. Societatea are în vedere contractarea unui credit de investiții de maximum 22 milioane de euro, cu maturitate de cel mult 12 ani, pentru construirea unei hale de fabricație de nave cu propulsie electrică, pe baterii sau alți combustibili ecologici.

În plus, Damen Galați vrea și un credit pentru capital de lucru de la Exim Banca Românească, de cel mult 35 milioane de lei și cu maturitate de maximum 4 ani.

Anul trecut, SN Damen Galați a investit 7,8 milioane de euro în tehnologizare, potrivit datelor prezentate de managerul general al șantierului, Doru Gaibar, în cadrul unui interviu acordat recent ziarului "Viața liberă". "Avem două proiecte de investiții în vedere. Unul este de aproximativ două milioane de euro, vizează schimbarea completă a compresoarelor din șantier pentru economia de energie, dar și pentru creșterea eficienței instalațiilor. Al doilea proiect, foarte important, în valoare de 23 milioane de euro se referă la o nouă hală pentru construcția de nave, cu toate echipamentele pe care le presupune ea. Această hală ne va permite extinderea capacităților de construcție la interior, în special pentru piața de lux, dar și pentru piața militară", declara Doru Gaibar.

Acesta preciza că, drept sursă de finanțare, se iau în calcul fondurile europene puse la dispoziție prin intermediul Programului Teritorial Tranziție Justă, dar se analizează și varianta unei finanțări bancare.

Citit 5318 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 13:35

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 29 Martie 2024 18:39
    86.124.202.***
    22 ...35 (milioane de euro) , nu va Suparati dar asta-i Maruntis . Cand vine vorba de locuri de munca si produse/tehnologie cum sunt vasele/vapoarele in ziua de azi , se merita dati .
    Dar va face Statul( adica Politicianul) asta sau va cere ...mita (mascata ) ?
    10
    7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro