Spitalul ”Anton Cincu” din Tecuci va avea o nouă policlinică (FOTO)

Spitalul ”Anton Cincu” din Tecuci va avea o nouă policlinică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a aprobat joi, 18 aprilie, în cadrul unei ședințe extraordinare, indicatorii tehnico-economici pentru construirea de la zero a unei clădiri pentru policlinica (ambulatoriul) viitorului spital din Tecuci, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Investiția în noul obiectiv al sistemului de sănătate din Tecuci va fi de peste 45 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei prin Programul Operaţional de Sănătate 2021-2027.  

”Am preluat spitalul din Tecuci în urmă cu doi ani într-o stare de degradare avansată, cu clădiri vechi, la care niciodată nu s-a investit cu simț de răspundere. Sunt peste 100.000 de oameni din Tecuci și din zonele limitrofe care depind de acest spital. De aceea, am decis, împreună cu echipa de la Consiliul Județean, să luăm totul de la zero și să reconstruim pas cu pas tot sistemul sanitar din Tecuci.

Astăzi (joi – n.r.), am aprobat o nouă investiție pentru sănătatea tecucenilor și nu numai. Vom construi o clădire nouă, dotată cu aparatura necesară, pentru policlinica (ambulatoriul) unității medicale. Va fi o clădire modernă, cu totul diferită față de ce există acum, care va pune accent și pe confortul pacienților, de la culorile folosite, până la crearea de spații verzi pe fațade și acoperiș.

Este a treia investiție majoră pe care o aprobăm anul acesta pentru Tecuci – clădire nouă pentru spital, în scurt timp urmând să înceapă la propriu lucrările, modernizarea sediului Ambulanţei și clădire nouă pentru policlinică. Doar aceste trei investiții au o valoare de 224 de milioane de lei (45 de milioane de euro). Şi nu ne oprim aici, urmează și alte investiții pentru Tecuci”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Noua clădire a policlinicii (ambulatoriul) va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2.700 de mp, panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apă caldă, instalație de ventilare cu dispozitiv de recuperare a căldurii și sistem de monitorizare și control a tuturor echipamentelor instalate, pentru reducerea consumurilor și optimizarea funcționării acestora în condiții maxime de confort și siguranță. De asemenea, pentru dotarea cu mobilier și aparatură medicală, vor fi achiziționate peste 300 de echipamente.

Citit 827 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 18:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro