De la masa de Paște, în parc, pentru arderea caloriilor. Locuri de joacă pline şi cozi pe la tarabele cu dulciuri

De la masa de Paște, în parc, pentru arderea caloriilor. Locuri de joacă pline şi cozi pe la tarabele cu dulciuri
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălățenii care au ales să petreacă acasă sărbătorile de Paște au luat cu asalt parcurile din oraș în prima zi de sărbătoare

După ce au mâncat pe săturate din bucatele tradiționale, oamenii au ieșit cu mic, cu mare la plimbare.  Așa se face că, pe 5 mai, începând de la ora 16,00, Grădina Publică din oraș a devenit animată și răsuna atât de muzica pusă de comercianții din parc, cât și de vocile copiilor care nu se dezlipeau de locurile de joacă și de caruselele montate chiar în mijlocul parcului.

"Am ieșit să ne facem mai ușor digestia"

Figurinele de Paște montate la intrarea în Grădina Publică erau decorul preferat al plimbăreților pentru fotografiile de Paște 2024. Micuții erau cu greu convinși de părinți să zăbovească preț de câteva clipe pentru poze. Tarabele cu dulciuri și sucuri erau, pentru cei mici, mai importante decât pozele adulților. „Mami, nu mai vreau să fac poze. Gata. Hai să mergem să mă dau în trenuleț și în carusel și apoi să îmi cumperi ceva bun de mâncare de la taraba aia cu mult roșu. Aș vrea să mănânc ceva dulce!”. Așa a încercat Maria, în vârstă de şase ani, să își convingă părinții să renunțe la poze și să scoată niște bani din buzunar pentru distracția ei. Argumentele părinților cum că fiecare a mâncat la masa de Paște cozonac și alte produse tradiționale au rămas fără ecou în fața tarabelor cu bubble-tea și a celor cu vafe cu ciocolată și înghețată din parc. Atrași de vremea frumoasă, gălățenii s-au plimbat ore în șir prin parcuri pentru a face loc bucatelor din următoarele zile de Paște. „Am ieșit puțin din casă pentru că simțeam nevoia să mă mișc. Avem rude multe și cele trei zile de Paște sunt insuficiente pentru a ajunge la toți, așa că ne-am făcut planuri să ne vedem și zilele următoare și, cum fiecare a pregătit produse tradiționale care acum trebuie consumate, e nevoie și de mișcare”, ne-a spus o doamnă, în timp ce admira florile din Grădina Publică.

Dacă, pentru cei mici, locurile de joacă sau tarabele cu dulciuri erau punctele de atracţie, cei mai mulți dintre adulți se delectau cu porumb fiert, pregătit de unul dintre vânzătorii de la tarabele din Grădină. Pentru că vremea este încă frumoasă și elevii sunt în vacanță, plimbările și distracția în aer liber vor continua și zilele următoare.

Citit 2723 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2024 11:41

3 comentarii

  • postat de Das
    Marți, 07 Mai 2024 17:03
    89.137.229.***
    In alte parcuri sau orase sunt montate sezlonguri din lemn si sunt foarte relaxante si se ingramadeste lumea sa prinda un loc. La noi se poate asa ceva? Sau se monteaza hamace si lumea se relaxeaza citind o carte.
    0
    2
  • postat de Gigel
    Marți, 07 Mai 2024 09:12
    5.13.193.***
    Cred ca Central Park e o chestie intre public (primarie) si un ong. Era mai demult un documentar, poate ma insel.
    10
    3
  • postat de Traian
    Luni, 06 Mai 2024 22:20
    86.120.239.***
    Avem nevoie de parcuri care să reprezinte doar o pădure cu alei, fără mobilier urban, fără betoane, fără chioșcuri, fără terase.Dau ca exemplu Central Park NY,o vechime de 150 de ani,350 de hectare suprafață într-o zonă unde metrul pătrat costă exorbitant,nu a fost revendicat,retrocedat,concesionat
    4
    27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro