„ActFest”, o nouă ediție a festivalului de teatru studențesc

„ActFest”, o nouă ediție a festivalului de teatru studențesc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Organizat de Casa de Cultură a Studenților Galați, Festivalul Național Studențesc de Teatru Contemporan „ActFest”, ediția a XI-a, va avea loc în perioada 17-18 mai 2024. Reprezentațiile – monolog, piesă de teatru, scenetă – vor avea loc în sala de spectacole și în sala Studio a Casei de Cultură a Studenților (CCS) Galați, în Casa Veche – spațiu neconvențional şi în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Intrarea este gratuită.

Trupe de teatru studențești din Alba Iulia, Brașov, București, Cluj Napoca, Suceava și Galați, dar și promoția 2024 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” vor concura în cadrul „ActFest”, ediția a XI-a. Structurat în două categorii, „Amatori” și „Şcoli de teatru”, festivalul cuprinde două secțiuni: Interpretare (monolog, piesă de teatru, scenetă) și Creație (texte scrise de tineri - piesă de teatru, scenetă, monolog - prezentate în concurs sub formă de spectacol).

Juriul este format din Radu Nechifor – regizor, directorul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, Vlad Vasiliu – actor al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” și Angela Ribinciuc – jurnalist, scriitor, specialist comunicare la Cancelaria Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Cel mai râvnit dintre premii va fi, cu siguranță, Marele Premiu al Festivalului de Teatru „Victor Cilincă“.

Vineri, 17 mai

Vineri, 17 mai, la ora 16,20, are loc deschiderea festivalului, iar la 16,30 trupa „De ce ficatul?” a CCS Galați joacă primul spectacol - „Domnia sau alte treburi de împărat”, adaptare după texte de George Călinescu, la Sala de spectacole a CCS.

Urmează, la Sala Studio a CCS Galați, de la 17,45, trei reprezentații de monolog: „Cadavru” de Aldo Nicolaj – interpret David Lăpușneanu de la CCS Braşov; „Șarpele” de Kevin Sands – interpret Ștefan Rășcanu de la CCS Braşov și „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale - personaj Veta, interpretă Antonia Gafton de la CCS Galați.

De la 18,30, Sala de spectacole a CCS va găzdui spectacolul „Qlangereală”, de George Cocoș, al Teatrului studențesc „Fabulinus” de la CCS Suceava.

Iar de la 20,00, la Sala Studio a Teatrului Dramatic, promoția 2024 a Facultății de Arte Galați va juca spectacolul „Ultima zi de școală”, de Chiara Boscaro și Marco Di Stefano.

Sâmbătă, 18 mai

Spectacolul „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec, jucat de Teatrul studențesc „Bacteria H” de la CCS Brașov, va deschide, la ora 16,00, a doua zi de festival, la Sala de spectacole a CCS Galați. Sala Studio a CCS va găzdui apoi un nou șirag de monologuri: „Dorra”, de Matei Vișniec – interpret Maria Cernea de la CCS Alba Iulia, Fata din „Ziua în care nu s-a întâmplat nimic”, de Antoaneta Zaharia – interpretă Carmen Maria Chirilă de la CCS Galați, Eliza Doolittle din „Pygmalion”, de G.B. Shaw – interpretă Nicoleta Marcu de la CCS Galați. De la 17,40, pe scena Sălii de spectacole a CCS Galați Teatrul „Șapte” (CCS Cluj-Napoca) joacă spectacolul „White Room”, de Alexandra Badea.

La 18,30, începe „Ștefan Vodă” - colaj de Dorel Șandor și Cătălin Naum după „Trilogia Moldovei” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, spectacol jucat de Teatrul Pod al CCS București în Casa Veche - spațiu neconvențional, CCS Galați.

De la 19,30, pe scena Sălii de spectacole a CCS Galați se desfășoară spectacolul „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, de Eliza Păuna, al Teatrului ”Fabulinus” de la CCS Suceava.

Pe aceeași scenă, după un spectacol invitat de la ora 21,00, va avea loc Gala de premiere.

Citit 744 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2024 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.