IPS Casian, apel către preoți și credincioși pentru ajutorarea micuței Iris Cristiana

IPS Casian, apel către preoți și credincioși pentru ajutorarea micuței Iris Cristiana
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Nu puțini sunt cei impresionați de lupta pentru supraviețuire pe care o duce micuța Iris Cristiana, în vârstă de doar doi ani și patru luni. După cum v-am relatat în paginile ziarului "Viața liberă", fetița suferă de o boală genetică rară - Sindromul «Joubert», care afectează structura cerebrală (https://www.viata-libera.ro/apel-umanitar/218223-la-doi-ani-iris-cristiana-lupta-zilnic-pentru-supravietuire-apel-umanitar-foto).

Dar nici Iris Cristiana, nici părinții ei nu și-au pierdut speranța. Există șansă de vindecare! Din păcate, costurile terapiei sunt foarte ridicate, iar pentru a le face față, familia încercată de acest necaz are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! S-au făcut deja o serie de pași, dar e nevoie de mai mult. Și iată că, acum, printre cei profund mișcați de drama prin care trece familia micuței Iris Cristiana, se numără și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care prin intermediul ziarului "Viața liberă" face un apel creștinesc la ajutorarea familiei aflate în suferință.

Redăm integral mesajul ÎPS Casian către preoții și credincioșii gălățeni: "Nu știu a câta oară trebuie să vă mulțumesc părinților care iubiți copiii bolnavi, bine știind că sunteți cei mai eficienți doctori - mama și tata! Lângă dumneavoastră constat că ziarul «Viața liberă» consacră spații generoase și a făcut din durerea dumneavoastră un eveniment comunitar, un glas către inimi și o mulțumire către cei ce vă sunt alături.

Cu bucurie, chem preoții și creștinii, măcar din municipiul Galați, să citească articolul «La doi ani, Iris Cristiana luptă zilnic pentru supraviețuire» ca pe Sfânta Evanghelie și să auzim cu toți glasul Domnului nostru Iisus Hristos: «N-am venit pentru cei sănătoși, ci pentru cei bolnavi, să-i fac sănătoși!» Cristiana, la doi anișori, prelungește gingășia Pruncului Dumnezeiesc în peștera din Betleem. Iar părinții sunt cei ce-i urmează Maicii Domnului!

Haideți să fim și noi brațele iubirii lui Dumnezeu, să ne rugăm pentru sănătatea părinților și a Cristianei, pentru medicii de la terapie și haideți să ne gândim, toți părinții și toți creștinii, ce am face dacă îngerul Cristiana ar fi copilul nostru!

Prin rugăciune, solidaritate și ce vă lasă inima, haideți, prin ziarul «Viața liberă» și Arhiepiscopia Dunării de Jos, să facem un pod de speranță pentru îngerașul Cristiana! Vă mulțumesc tuturor!".

Vă reamintim, donații pentru ajutorarea micuței Iris Cristiana se pot face în următoarele conturi, deschise de mama fetiței: Asociația IRIS CRISTIANA, RO94 RNCB 0141 1778 3746 0001, cont în lei; RO67 RNCB 0141 1778 3746 0002, cont în euro; RO45 RNCB 0141 1778 3746 0010, cont în dolari.

Citit 11590 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2024 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.