Programări online la Permise şi Înmatriculări. Cum să nu rămâi cu maşina neînregistrată. TERMENE

Programări online la Permise şi Înmatriculări. Cum să nu rămâi cu maşina neînregistrată. TERMENE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sistemul de programare online pentru înmatricularea maşinilor i-a speriat pe mulţi gălăţeni, care s-au trezit în situaţia că nu apucă termen să-şi înregistreze maşina înainte ca certificatul de autenticitate de la RAR să le expire.

Sistemul de programare online la Permise şi Înmatriculări, devenit, din vara anului trecut, varianta exclusivă de obţinere şi preschimbare a documentelor la acest serviciu, a făcut ordine la ghişee şi a structurat fluxul procedurilor de depunere a documentelor, al examinărilor şi al înmatriculărilor auto. În ceea ce priveşte acest ultim aspect, cei care doresc să îşi înscrie maşinile în circulaţie, trebuie să ţină seama de faptul că unele documente, care la rândul lor se obţin cu programare, au un termen de valabilitate determinat, care nu trebuie să expire înainte de data înmatriculării maşinii. Este vorba de certificatul de autenticitate eliberat de RAR.

"Acest sistem de programare online a fost introdus pentru a elimina aglomeraţia, cozile. Noi, ca toate serviciile din ţară, nu dispunem de spaţiu şi personal suficient pentru a face faţă unui flux atât de mare de oameni, cum era pe vremea sistemului clasic. Suntem conştienţi că pot exista situaţii excepţionale, când expiră actele de la RAR, şi nu putem pune oamenii pe drumuri să îşi facă iar programare acolo, pentru ca mai apoi să vină iar la noi, şi în timpul ăsta să nu poată curcula cu maşina. În aceste cazuri, oamenii pot veni direct la ghişeu şi vor fi primiţi fără programare", explică cms. şef Cristi Baciu, Şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Galaţi.

Potrivit sursei citate, există o variantă perfect legală, care se pliază pe termenele de programare existente acum şi la Înmatriculări, şi la RAR Galaţi. "Autorizarea provizorie se poate face pe 90 de zile, perioadă în care posesorul de maşină se poate programa la RAR, unde termenele care se dau acum sunt la jumătatea lunii martie. Apoi imediat se pot programa pentru Înmatriculare, la noi termenele pentru programare ajungând acum undeva la sfârşitul lunii martie", precizează cms. şef Baciu.

Trei luni, pentru traseu

Gălăţenii care dau examen de permis au cel mai mult de aşteptat, cele mai apropiate termene disponibile pentru proba de traseu fiind acum spre sfârşitul lunii aprilie. Urmează cei care vor să îşi schime permisul de conducere, care, conform sistemului, pot spera să prindă o zi liberă spre sfârşitul lunii februarie. Nu trebuie, în schimb, să vă faceţi griji pentru numerele provizorii pentru maşină; acestea pot fi solicitate fără programare şi se eliberează a doua zi.

Citit 18494 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2018 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.