Sărmana limbă română. Vise vs visuri

Sărmana limbă română. Vise vs visuri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mă exasperează viteza cu care biata limbă română se transformă într-un grai al agramaților și faptul că liderii semi-alfabetizaților sunt „vedeții” zilei de azi.

Trebuie să admit că DEX-ul online este ambiguu, dar asta este din cauza absenței parțiale a corectitudinii informației utilizate.

În primul rând, visele sunt produsele somnului, care apar în starea de REM (Random Eye Movement, Mișcare Incontrolabilă a Globilor Oculari), în care creierul revede/leagă conexiuni bizare/reinterpretează evenimente recente.

În al doilea rând, visurile sunt proiecții ale viitorului/dorințe de îndeplinit/scopuri.

Diferența dintre cele două cuvinte îmi apare – și sper că și cititorilor le apare la fel – ca diferența dintre a dormi și a-și dori ceva.

Prima situație este complet involuntară și implică subconștientul, care este alert și atunci când dormim, iar cea de-a doua – doar mintea conștientă, vie, trează, care  gândește la viitor.

Citește și VORBEȘTE CORECT!

Citit 2649 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 15:05

1 comentariu

  • postat de Karin
    Luni, 24 Aprilie 2023 15:11
    5.15.97.***
    Sora mea a avut recent simulare la limba si literatura romana. De multe ori chiar ajungem cu discutiile la vocabularul limbii romane si am pus-o sa intre pe https://dexonline.net/ , sa caute singura sensul din text al cuvintelor. Acest proces a ajutat-o enorm si a luat o nota foarte buna la simulare
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.