Mii de gălăţeni au participat la Noaptea Muzeelor
Foto: Foto: Angela Ribinciuc

Mii de gălăţeni au participat la Noaptea Muzeelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul gălăţenilor care au ieşit din casă sâmbătă pentru a participa la Noaptea Muzeelor este semnificativ, în ciuda vremii care părea, cel puţin după amiază, potrivnică. Aproape 5.000 de vizitatori a înregistrat Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (în ciuda faptului că nu a mai existat, ca anul trecut, linia specială de transport în comun, până la sediu), 4.000 au fost la Muzeul de Artă Vizuală, unde au putut admira, pe lângă expoziţiile deschise, Târgul “Handmade by Me”, standul propriu al instituţiei şi au putut viziona cele trei producţii prezentate în cadrul British Documentary (care va continua, joia seara, până pe 5 iulie); Muzeul de Istorie, cu cele trei secţii deschise până după miezul nopţii – sediul, Casa Cuza Vodă şi Casa Colecţiilor – a însumat peste 8.300 de vizitatori, care au primit steguleţe promoţionale, au participat la o tombolă (premiile urmând a fi anunţate în ziarul nostru săptămâna aceasta), au vizionat expoziţiile proaspăt deschise şi au ascultat două concerte – unul de muzică clasică şi unul de jazz, susţinute de elevii Liceului de Artă “D.Cuclin”.

Şi Centrul Cultural “Dunărea de Jos” a reuşit performanţa de a înregistra aproape 500 de participanţi la prima şezătoare organizată vreodată în mijlocul oraşului (au fost mai greu de cuantificat, neexistând bilete, ca la celelalte instituţii) – gălăţenii prinzându-se în horă, mâncând turte şi acultând cântece din cimpoi şi fluier.

"Noaptea muzeelor" a fost iniţiată în 2005, la propunerea lui Donnedieu de Vabres, pe atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros. Ediţia din acest an a fost, la Galaţi, cea mai reuşită de până acum, depăşind aşteptările organizatorilor şi răplătind, din plin, efortul acestora de a atrage gălăţenii să le treacă pragul. Măcar o dată pe an, când e gratis!

 

Citit 12528 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2012 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.