SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

Opțiuni de deblocare după hărțuirea sexuală

Scris de Duminică, 15 Septembrie 2024
Specialiștii afirmă că sunt mai multe paliere pe care o persoană hărțuită sexual trebuie să ceară ajutor, pentru a nu rămâne cu sechele după un astfel de episod. De la simpla realizare a ceea ce s-a întâmplat, la a comunica cu cei din jur, sunt o serie de pași pe…

Pauzele din alimentație ajută metabolismul

Scris de Duminică, 15 Septembrie 2024
O stare de bine ține și de ritmul pe care îl avem în alimentație. Iar pauzele mai lungi sunt mai benefice pentru organism decât gustările mici și dese, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. "Pauze cât mai lungi, măcar de 5-6 ore, ca să fie timp pentru organism să ia efectiv…

Zece sfaturi pentru a-ţi face fericit prietenul necuvântător

Scris de Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
O pisică sau un câine implică multe responsabilităţi pentru stăpâni, însă bucuriile aduse sunt pe măsură. Iată ce trebuie să facem pentru a menţine animalul de companie fericit şi sănătos. Timp. O pisică sau un căţel implică multă responsabilitate din partea stăpânilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că…

Reducerea expunerii la lumina nocturnă scade riscul de diabet

Scris de Vineri, 13 Septembrie 2024
Reducerea expunerii la lumina nocturnă poate fi o modalitate simplă de a reduce riscul de diabet, potrivit unui studiu citat de DC News.ro. În ultimii câțiva ani, cercetările au arătat că expunerea la lumină puternică pe timp de noapte are potențialul de a afecta negativ sănătatea unei persoane. De exemplu,…

Laptele, potențial pericol pentru anumite persoane

Scris de Duminică, 01 Septembrie 2024
Medicul nutriționist Mihaela Bratu spune că laptele ar trebui consumat numai după ce se verifică o eventuală intoleranță sau sensibilitate, consemnează DC News. Aceasta a explicat că deși era un aliment de bază încă de pe vremea bunicilor, aceștia nu consumau lapte zilnic, iar de obicei optau pentru cel "covăsit".…

Ce rase de câini suferă de anxietate de separare

Scris de Sâmbătă, 31 August 2024
Unele rase de câini sunt mai afectate de lipsa stăpânilor, fiindu-le greu să stea singuri, așa că au risc mai mare să dezvolte anxietate de separare Anul trecut, discutam despre cum să recunoaştem anxietatea de separare la câini. Acum, răspunzând la întrebări din partea cititorilor, revenim cu detalii despre rasele…

Importanța testelor de funcție hepatică pentru sănătatea generală

Scris de Marți, 27 August 2024
Ficatul este un organ vital care îndeplinește numeroase funcții esențiale pentru menținerea sănătății generale. De la metabolismul nutrienților și detoxifierea organismului, până la producția de bilă și stocarea vitaminelor și mineralelor, ficatul joacă un rol crucial în menținerea echilibrului intern al corpului. Testele de funcție hepatică sunt esențiale pentru evaluarea…

Cele mai bizare sfaturi sexuale. Aberații

Scris de Duminică, 25 August 2024
De la evitarea unor poziţii sexuale considerate nenaturale, la pericolele masturbării pentru sănătate, aşa-zişii specialişti în materie de sex s-au întrecut în a da sfaturi care mai de care mai ciudate.Doar poziţia misionarului este ”naturală”. În secolul al XIII-lea, teologul şi filozoful german Albertus Magnus a întocmit un top 5…

Au voie câinii să mănânce brânză?

Scris de Sâmbătă, 24 August 2024
Dacă ați avut sau aveţi câine, ştiţi cu siguranţă că aceştia sunt înnebuniţi după brânză, în mai toate formele ei, în unele cazuri o fură de pe masă, dacă sunt lăsaţi nesupravegheaţi, cerşesc atunci când consumaţi brânză sau mâncăruri care conţin aşa ceva. Cu siguranţă v-aţi întrebat dacă au voie…

Verdețurile din dietă pot preveni bolile neurodegenerative

Scris de Duminică, 18 August 2024
Un renumit neurolog și cercetător în domeniul demenței, Dean Sherzai, subliniază importanța unui studiu crucial realizat de Institutul Național pentru Îmbătrânire din SUA Acest studiu, demarat în 2018, care a investigat alimentația a peste 900 de adulți în vârstă din Chicago, a relevat că un consum zilnic de una până…

Pleci cu patrupedul în concediu. Ce să NU faci în această situaţie

Scris de Sâmbătă, 17 August 2024
Astăzi vom aborda la rubrica noastră un subiect mai sensibil şi anume posibilităţile de a lua animalul de companie cu tine în concediu. Ce trebuie să ştim, ce trebuie să facem şi mai ales să NU facem dacă ducem câinele sau pisica într-un loc nou. Subiectul concediului când ai un…

Cum vorbim cu copiii despre sex și sexualitate

Scris de Duminică, 11 August 2024
Oricât de mult s-ar discuta în spațiul public despre sex și sexualitate, tinerii au nevoie să se simtă în siguranță să vorbească despre aceste subiecte și acasă, cu părinții. Iată mai jos un mic ghid practic care facilitează deschiderea de astfel de subiecte cu copiii. Sexualitatea este normalitate. Ea face…

Laptele matern, cea mai eficientă metodă de protejare a copiilor

Scris de Duminică, 11 August 2024
Alăptarea este o modalitate esenţială de a investi în sănătatea mamei şi copilului, afirmă specialiştii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) "Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a menţine şi asigura sănătatea şi supravieţuirea copiilor după naştere, laptele matern oferind toată energia şi nutrienţii de care copiii…

Ce vaccinuri trebuie să primească noul meu pisoi?

Scris de Sâmbătă, 10 August 2024
După ce, în cel mai recent articol din această rubrică, ne-am referit la responsabilitățile stăpânilor de câini, astăzi adăugăm câteva informaţii pentru stăpânii de pisici În niciunul dintre cazuri, animalul de companie nu trebuie să primească doar hrană şi afecţiune, există şi alte reguli care trebuie respectate.În ceea ce-i priveşte…

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Scris de Duminică, 04 August 2024
Studiile arată că, în medie, femeile au nevoie de aproximativ 11 minute în plus de somn pe noapte decât bărbații. Deși această diferență poate părea mică, ea poate avea implicații semnificative pentru starea generală de sănătate, scrie News.ro.Femeile experimentează numeroase schimbări hormonale de-a lungul vieții – de la menstruația lunară…

Legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă

Scris de Duminică, 28 Iulie 2024
Pe lângă faptul că e inestetică, grăsimea de pe burtă reprezintă un risc major pentru sănătate, fiind asociată cu afecțiunile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și alte boli cronice. Eliminarea ei implică adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată, activitate fizică regulată, somn adecvat și…

Ce trebuie să ştii dacă aduci pentru prima dată în casă o pisică

Scris de Sâmbătă, 27 Iulie 2024
În ultima perioadă, am văzut pe multe site-uri specializate în sfaturi pentru posesorii de animale diferite mesaje de la cei care nu au avut până acum niciodată un animal de companie în casă, dar îşi doresc unul şi, fiind oameni responsabili, îi întreabă întâi pe cei experimentaţi la ce trebuie…

Produsele ”zero zahăr” nu ne salvează silueta

Scris de Duminică, 21 Iulie 2024
Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează că produsele pe care scrie "zero zahăr" nu ne salvează silueta. Acestea conțin multe calorii, iar dacă nu citim cu atenție eticheta, putem cădea în capcană. Se pare că doar sucurile pe care scrie "zero zahăr" conțin 0 calorii. "Chiar dacă scrie «zero zahăr», conțin multe…

Atenție la tratamentul afecțiunilor respiratorii!

Scris de Duminică, 21 Iulie 2024
Pacienţii cu afecţiuni cronice, dar şi pacienții cu patologie respiratorie trebuie, în perioadele caniculare, să acorde foarte mare atenţie urmării tratamentul, avertizează medicul pneumolog Ruxandra Ulmeanu."Să îşi urmeze tratamentul, în primul rând dacă sunt afecţiuni cronice foarte mare atenţie în a-şi urma tratamentul cardiologic, neurologic, respirator - BPOC sau astm.…

Cum să ai un somn fără vise chiar și pe vreme de caniculă

Scris de Sâmbătă, 20 Iulie 2024
Efectele negative ale somnului la temperaturi ridicate se traduc pentru persoanele sănătoase prin senzaţie de oboseală pe tot parcursul zilei, iritaţie la factori externi aparent banali şi epuizare. Ce trebuie să faci pentru a avea un somn bun în perioada de caniculă, ne spune dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de…

Infecțiile transmisibile și diagnosticarea lor

Scris de Duminică, 14 Iulie 2024
Există peste 20 de boli cu transmitere sexuală cunoscute. Acestea sunt infecții transmise prin contact sexual și pot fi cauzate de bacterii, paraziți, ciuperci sau virusuri. Unele dintre ele vor cauza semne și simptome, ceea ce te va face să mergi la medic. Cele mai frecvente sunt infecțiile cu: ureaplasma…

Luăm câinele cu noi la un festival de muzică în aer liber?

Scris de Sâmbătă, 13 Iulie 2024
Este vară, anotimpul teraselor unde se cântă live şi al festivalurilor de muzică în aer liber. Luăm sau nu cu noi câinele la un asemenea eveniment şi, dacă da, în ce condiţii? Iată, în cele ce urmează, câteva sfaturi pentru stăpânii de animale care sunt obişnuiţi să plece în vacanţă…

Jumătate dintre adolescenți fac sex neprotejat

Scris de Sâmbătă, 13 Iulie 2024
90 la sută dintre tinerii români nu au suficiente cunoștințe pentru a identifica și a se proteja de infecțiile și bolile cu transmitere sexuală. Peste 50 la sută dintre românii cu vârste între 16 și 18 ani nu se protejează în timpul actului sexual. Stăm prost și la capitolul metode…

Hidratarea corectă și aportul energetic optim pe timp de vară

Scris de Vineri, 12 Iulie 2024
Pe toată perioada verii, mai ales în zilele caniculare, este esenţial să asigurăm organismului o hidratare corespunzătoare şi un aport energetic optim pentru a face faţă temperaturilor extreme de afară, subliniază medicul nutriționist Adina Rusu. Medicul consideră că, deşi nu reprezintă un panaceu, "alimentele care contribuie la răcorirea corpului şi…
Pagina 1 din 21