O gălăţeancă a cerut 30.000 şi a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”
Foto: Pro TV

O gălăţeancă a cerut 30.000 şi a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

În loc de 30.000 de euro, cât ceruse pentru zece la sută din afacerea ei, gălăţeanca Mihaela Ciuraru a obţinut 50.000 de euro în „Imperiul Leilor”, marţi noaptea, la Pro Tv. Gălăţeanca locuieşte în Germania şi face naveta zilnic în Elveția, unde lucrează ca manager de proiect. În cele două ore dus - două întors de călătorie cu trenul, își organizează ziua, meditează și lucrează, a scris o carte şi a pus bazele centrului de orientare în carieră şi dezvoltare personală pentru tineri denumit EMTHRIVE. Pentru această afacere a venit cerând susţinere în „Imperiul Leilor”, la Pro Tv.

„Tinerii de astăzi reprezintă adulţii de mâine. Ei vor fi specialiştii care vă vor trata, care vă vor repara maşina, servi în restaurante, vă vor oferi toate serviciile de calitate de care aveţi nevoie. Din păcate, majoritatea tinerilor din România - peste 60 la sută - nu profesează în domeniile în care studiază. 50 la sută ajung să facă reconversie profesională între 25 şi 35 de ani. Eu sunt unul dintre ei, pentru că până la vârsta de 25 de ani ai mei, am ajuns să schimb zece job-uri. Care este soluţia noastră? Noi punem laolaltă specialişti din domeniul consilierii vocaţionale şi psihologi şi construim oferta dedicată şi personalizată tinerilor în funcţie de nevoile lor”, aşa a pledat Mihaela Ciuraru pentru susţinerea afacerii ei, în „Imperiul Leilor”.

Conform Pro Tv, această platformă online a fost înființată la dorința elevilor ei din cadrul cursurilor de karate. Tânăra a încercat să îi înveţe cum să se „lupte cu viața” nu doar în competiții.

Uimitoare poveste de viaţă

„N-am dus o viaţă uşoară, dar nu sunt singura. Sunt foarte mulţi români în situaţia mea. Copilăria a fost cu multă muncă. Părinţii s-au chinuit atât de mult să mă crească, să-mi ofere, încât ei sunt eroii mei. Cred că toată viaţa mi-am dorit să-mi fac părinţii mândri”, a mărturisit gălăţeanca la întrebările „Leilor” despre copilăria şi viaţa ei. Cel mai greu moment a fost părăsirea României, amintire care i-a adus şi acum lacrimi în ochi.

După cum a povestit Mihaela Ciuraru, primii bani i-a câştigat la vârsta de 12 ani - ajutând oamenii - pentru a-şi plăti sala de karate. Mihaela este practicant de arte marțiale, stil Karate Kyokushin de 13 ani, centura neagră 1 Dan, instructor de Karate Kyokushin de zece ani în cadrul organizației WAKU România, multiplă campioană națională și internațională.

A absolvit Facultatea de Arhitectură Navală din Galați (program de licenţă și masterat), a fost un an inspector QA&QC în cadrul Şantierului Naval Vard Brăila, apoi project engineer în cadrul Van Hoften, Olanda, iar de un an este manager de proiect în departamentul de procurement al companiei Oerlikon AG, Elveția. A publicat şi prima sa carte: „Ești propriul tău erou – Când nu mai poți, mai poți puțin”.

„Leii”, cuceriţi de Mihaela

Dragoş Petrescu a fost primul „Leu” care i-a oferit 30.000 de euro pentru 10 la sută din companie, dar a lăsat oferta deschisă şi pentru implicarea celorlalţi „Lei”. I s-a alăturat Wargha Enayati, care a condiţionat participarea lui la afacere de revenirea ei în ţară. Condiţie cu care gălăţeanca a fost de acord.

A urmat Răzvan Raţ, apoi soluţia mult mai inspirată a Cristinei Bâtlan: „Mihaela, te felicit! Eşti ca o rază de soare, ai atâta căldură şi atâta bunătate încât m-ai emoţionat enorm. Şi bineînţeles că vin alături de tine cu participare la proiect. Şi dacă te ajută 50.000 de euro, propun să dăm fiecare câte 10.000 de euro pentru a avea suficienţi bani să începi şi ca să nu-ţi fie atât de greu cum ţi-a fost până acum. Deci noi te delegăm pe tine să fii reprezentanta noastră şi să-i ajuţi pe ceilalţi. Şi îţi mulţumesc că faci asta, pentru că e cel mai greu”.

În opinia „Leului” Mircea Căpăţînă, Mihaela Ciuraru a spulberat mitul că tinerii de azi nu mai fac, nu mai au chef, nu mai muncesc.

Mihaela Ciuraru a acceptat oferta comună: 50.000 de euro pentru zece la sută din afacerea ei.

Concluzia generală a fost că gălăţeanca e, la rândul ei, un „Leu”.

„Să te întorci acasă cu totul”, i-au spus „Leii”. „Categoric, asta aşa va fi!”, a promis Mihaela Ciuraru.

Citit 20208 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 19:45

2 comentarii

  • postat de Dragos
    Joi, 21 Septembrie 2023 22:51
    194.126.220.***
    Felicitari. Un articol care face bine!
    Ar trebui mai bine promovata informatia mai ales in randul tinerilor.
    3
    23
  • postat de Tirpitz
    Miercuri, 20 Septembrie 2023 15:48
    82.76.159.***
    Incredibila fata, ambitioasa si muncitoare, are motivatie pentru ca s-a ridicat prin propriile-i puteri. Felicitari, succes si multe realizari, fata draga!! Un bun exemplu de urmat pentru toti tinerii romani care trebuie sa faca ceva pt ei dar si pentru societatea ro. Bravo, bravo, bravo!
    3
    63

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.