Cine va da afară 560 de angajaţi?

Cine va da afară 560 de angajaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am încercat, ieri seară,  să aflăm dacă este vorba despre angajaţi ai Şantierului Naval Damen Galaţi * «Nu comentez această informaţie», ne-a declarat, telefonic, directorul economic al Şantierului Naval, Dorin Spătaru *

Cei care au sperat că disponibilizările colective se sfârşesc odată cu finele lunii ianuarie, au toate motivele să fie acum dezamăgiţi. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a primit deja informări cu privire la concedieri ce ar putea fi efectuate începând cu luna februarie.

Din datele care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Nicoleta Harţegan, un agent economic a informat agenţia că intenţionează să disponibilizeze, în perioada februarie 2010 – ianuarie 2011, nu mai puţin de 560 de angajaţi, din domeniul „fabricarea altor mijloace de transport”.

Din nefericire, AJOFM nu mai are dreptul să ne comunice numele acestor agenţi economici decât dacă au primit, din partea lor, un acord prealabil. Aşa că am încercat să punem şi noi lucrurile cap la cap şi să ţinem seama şi de dorinţa unui cititor, exprimată pe forum:

„Se pregăteşte debarcarea a încă 700 de navalişti. De ce nu scrieţi nimic?”, ne întreba cititorul cu nick-ul „eu”, în urma articolului nostru „Galaţiul celor 24.555, La şomaj - pe locul 7 în ţară”, publicat pe 8 ianuarie a.c.

Curioşi, l-am contactat telefonic, în cursul serii de ieri, pe directorul economic al Şantierului Naval Damen Galaţi, Dorin Spătaru şi l-am întrebat dacă din această societate se vor mai efectua disponibilizări colective, în 2010.

„Nu comentez această afirmaţie. Dacă AJOFM va avea acordul nostru, vă va putea pune la dispoziţie informaţii cu privire la acest subiect”, a precizat Dorin Spătaru.

Sau simpla noastră bănuială a fost greşită şi o fi vorba despre un alt agent economic? Deşi cei care ar putea concedia 500 de angajaţi, în Galaţi, sunt destul de puţini…

Dar oricum ar fi şi indiferent cine ar fi angajatorul, nu ni se pare normal să nu avem acces direct la astfel de informaţii. Pentru că, la urma urmei, plata unui număr mare de şomeri va împovăra bugetul la care şi noi contribuim din plin!

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.