Amenajare piscicolă de la Movileni, în pericol

Amenajare piscicolă de la Movileni, în pericol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Balta de la Movileni comunică deja cu Siretul, iar administratorii complexului au pus plase ca să nu iasă peştele pe drumul Galaţi-Tecuci *

Apele revărsate ale Siretului ameninţă şi crescătoriile de peşte din apropiere. Este cazul complexului piscicol Mălina, mai precis despre balta de la Movileni, care deja comunică cu Siretul chiar peste drumul naţional Galaţi-Tecuci.

Administratorii bălţii se tem că peştele va ieşi din baltă şi toată investiţia de anul acesta se va duce pe apa sâmbetei. Deocamdată, s-a reuşit limitarea efectelor inundaţiei prin întinderea de plase în locurile prin care peştele poate evada.

„Am întins 2 kilometri de plase. Pentru moment, situaţia este sub control. Au ieşit câţiva peşti, însă am reuşit să stopăm acest fenomen. Nu ştiu însă ce se va întâmpla daca lucrurile se vor înrăutăţi”, a declarat administratorul complexului piscicol, Ionuţ Mihalache.

Acesta mai spune că, pentru a salva investiţia, toţi muncitorii au stat zi şi noapte în ture prelungite. Muncim cu toţii aici, am muncit aproape non-stop, nu am mai mers acasă, dormim doar două ore pe noapte. Sperăm ca apa să nu mai crească pentru că altfel se duce toată munca noastră”, a mai spus Ionuţ Mihalache.

În această primăvară, balta a fost populată cu 2 tone de crap între 0,5 şi 2 kilograme, cu 3 tone de cteno între 2 şi 15 kilograme, precum şi cu 10 tone de caras. De asemenea, la o altă populare, s-au mai băgat 4 tone de crap ceva mai mare, între 3 şi 5 kilograme.

Comentariu foto: Balta de la Movileni se uneşte cu Siretul peste drumul care duce la Şendreni

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.