Program de prevenire a incidentelor tehnice în combinatul siderurgic

Program de prevenire a incidentelor tehnice în combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Combinatul Siderurgic Liberty Galați a demarat un nou program de perfecționare a echipei și de creștere a flexibilității și profitabilității producției, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Denumit "Lean Green Belt 6 Sigma", programul pregătește echipa să identifice problemele care ar putea genera potențiale incidente tehnice, ajutând la rezolvarea mai eficientă a situațiilor care ar putea avea impact asupra siguranței, productivității, costurilor și calității. Echipa de la Galați este prima din Grupul Liberty Steel care implementează acest program, care va fi extins în viitor și la alte companii europene.

"Pe măsură ce avansăm în planurile noastre de transformare Greensteel și ne modernizăm operațiunile de producție, derulăm în mod constant programe și acțiuni care vizează îmbunătățirea know-how-ului echipei noastre și pregătirea acesteia pentru un viitor modern, verde și sustenabil”, a precizat directorul executiv al Liberty Galați, Prasanta Mishra.

Programul de pregătire ”Lean Green Belt 6 Sigma” are o componentă puternică de sănătate și securitate la locul de muncă, prioritatea de top a companiei, care completează programul existent al Liberty Galați, Safety Connect. În cadrul acestei inițiative, toți angajații Liberty Galați participă la cursuri de formare dedicate, care se concentrează pe prevenție, colaborare și dezvoltarea unei culturi în care fiecare angajat este responsabil pentru propria siguranță și pentru siguranța celorlalți.

Strategia Liberty Galați vizează creșterea flexibilității și profitabilității producției, precum și extinderea portofoliului de produse, și include o serie de investiții în noi echipamente. Un exemplu în acest sens este recenta investiție de 40 milioane de euro, pentru o nouă linie de acoperire a țevilor la Liberty Tubular Products Galați. De asemenea, compania pregătește lansarea unei noi instalații moderne de răcire accelerată, în valoare de 150 de milioane de lei, la Laminorul de Tablă Groasă, ce va permite extinderea portofoliului de produse pentru domeniile offshore, construcții, construcții navale și vase sub presiune.

Citit 997 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2023 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.