Creşte preţul gazelor pentru producătorii industriali

Creşte preţul gazelor pentru producătorii industriali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a anunţat că începând cu data de 1 octombrie preţul gazelor naturale pentru consumatorii industriali va creşte cu opt la sută, iar cel plătit de populaţie şi producătorii de energie termică rămâne la nivelul actual.

Modificarea este motivată de creşterea preţului gazului din import de la 460 dolari pentru 1.000 de metri cubi, preţ luat în calcul la modificarea preţurilor din luna iulie, la 495 dolari în prezent, dar şi creşterea consumului total de gaze naturale în lunile octombrie - decembrie faţă de perioada iulie-septembrie, ceea ce implică asigurarea necesarului de consum cu gaze din import sau din depozitele de înmagazinare subterană.

Este de aşteptat ca această creştere, care îi vizează doar pe producătorii industriali, să se resimtă şi în portofelele românilor. În urma creşterii costurilor de producţie, preţul final pe care clienţii îl vor achita pentru un produs va fi cu siguranţă mai mare.

Totuşi factura încălzirii apartamentelor în lunile de iarnă nu se va mări, producătorii de energie termică nefiind cuprinşi în lista consumatorilor industriali. 

pnl3
Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.