Creștere a prețurilor din industrie

Creștere a prețurilor din industrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preţurile producţiei industriale per total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 7,9 la sută în luna martie 2024, comparativ cu martie 2023, şi cu 1,8 la sută faţă de luna precedentă, potrivit INS.

La nivelul pieţei interne, indicele preţurilor producţiei industriale a înregistrat o scădere de 2,52 la sută în martie, faţă de februarie 2024, respectiv 10,93 la sută în comparaţie cu luna martie a anului anterior. În ceea ce priveşte piaţa externă, în martie faţă de februarie, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,15 la sută, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior se constată o creştere de 0,53 la sută.

Pe marile grupe industriale, în martie 2024, faţă de martie 2023, creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost consemnate în: industria bunurilor de capital (+6,23 la sută), industria bunurilor de uz curent (3,96 la sută) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,76 la sută). În industria bunurilor intermediare a fost înregistrată o scădere de 4,16 la sută, iar în industria energetică una de 22,43 la sută.

Citit 840 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 20:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro