Sindicaliștii din Combinat au amânat cu o săptămână înaintarea revendicărilor salariale
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sindicaliștii din Combinat au amânat cu o săptămână înaintarea revendicărilor salariale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii salariaţilor şi ai federaţiilor sindicale din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care au demarat în urmă cu două săptămâni negocierea Contractului Colectiv de Muncă al unităţii pentru anul următor, au amânat cu o săptămână momentul depunerii revendicărilor salariale.

„Niciuna dintre organizaţiile sindicale nu i-a predat patronatului propunerile de modificare a Contractului Colectiv de Muncă”, a declarat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu, Gheorghe Tiber, la finalul întrevederii de ieri cu administraţia companiei. „Toată lumea - şi noi, şi FSS Metarom, şi Solidaritatea Metal - va depune revendicările luni, pe 5 decembrie, şi sperăm ca la următoarea întâlnire cu patronatul, care va avea loc marţi, pe 6 decembrie, să începem efectiv să negociem pe Contract”, a spus Tiber.

Amintim că Solidaritatea Virgil Săhleanu şi Solidaritatea Metal au anunţat că îi vor cere administraţiei să majoreze cu 15 la sută lefurile celor peste 8.000 de salariaţi ai Combinatului, să indexeze sporurile şi primele, să îmbunătăţească pachetele compensatorii acordate în caz de concedieri colective şi să alinieze prevederile Contractului Colectiv de Muncă al unităţii la noua legislaţie a muncii. FSS Metarom vrea, în schimb, păstrarea actualului Contract şi păstrează tăcerea asupra revendicărilor salariale. „FSS Metarom propune păstrarea Contractului Colectiv de Muncă în forma actuală. În privinţa anexei conţinând drepturile salariale, federaţia noastră va înainta o adresă cu propriile propuneri de modificare până pe 5 decembrie, după ce va analiza documentele economico-financiare puse la dispoziţie de patronat”, a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al organizaţiei sindicale, Vasile Crişan.

În contextul amânării cu o săptămână a depunerii revendicărilor salariale, pas care marchează startul trativelor propriu-zise, patronatul şi liderii sindicali au convenit să mărească frecvenţa întâlnirilor. „S-a stabilit un nou calendar de negocieri, până pe 22 decembrie, care conţine nu una, ci două întâlniri pe săptămână”, a afirmat Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Citit 3130 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.