Productia industriala - cresteri de preturi pe toată linia

Productia industriala - cresteri de preturi pe toată linia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţurile producţiei industriale pe total piaţa internă şi piaţa externă au crescut în martie cu unu la sută comparativ cu luna februarie, informează INS. În funcţie de destinaţie se constată un avans mai rapid al preţurilor pentru piaţa externă decât pentru piaţa internă. Mai exact, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă au crescut în martie comparativ cu februarie cu 0,7 la sută, iar preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au crescut cu 1,6 la sută.

Pe sectoare de activitate, cele mai mari creşteri de preţuri s-au semnalat în industria prelucrătoare (+1,3 la sută). Pe de altă parte, în industria extractivă şi la producţia şi furnizarea de energie preţurile au scăzut cu 1,0 la sută, respectiv 0,4 la sută. Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţuri în industria energetică (2,3 la sută), industria bunurilor intermediare (0,7 la sută), a bunurilor de uz curent (0,2 la sută) şi a bunurilor de capital (0,1 la sută).

În industria bunurilor de folosinţă îndelungată s-au înregistrat scăderi de preţuri, cu 0,1 la sută. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile producţiei industriale per total piaţa internă şi piaţa externă au înregistrat o creştere cu 5,8 la sută. Pe sectoare de activitate, cea mai mare creştere, de 29,2 la sută, s-a înregistrat la preţurile privind distribuţia apei, salubritate şi gestionarea deşeurilor. Creşteri au mai fost şi în industria prelucrătoare (5,8 la sută), la producţia şi furnizarea de energie (4,8 la sută) şi în industria extractivă (3,2 la sută).

pnl3
Citit 1419 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.