La Galați, premii pentru EXCELENȚĂ ÎN BUSINESS/ Primăria și Prefectura, printre laureați
Foto: Foto: Marius Ţuca

La Galați, premii pentru EXCELENȚĂ ÎN BUSINESS/ Primăria și Prefectura, printre laureați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* De "Ziua Întreprinzătorului", patru din cele 11 premii au fost acordate unor instituţii ale statului


La finele săptămânii trecute, a fost din nou sărbătoare pentru mediul gălăţean de afaceri. Cu ocazia „Zilei Întreprinzătorului” din România, Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Galaţi a organizat gala anuală în cadrul căreia a acordat premiile pentru reprezentanţii mediului de afaceri, dar şi pentru instituţiile care au sprijinit dezvoltarea acestuia. Evident, cele 11 trofee s-au dat şi pentru performanţă în afaceri sau administraţie, dar şi pentru aplecarea către problemele specifice întreprinderilor mici şi mijlocii, pe durata anului scurs de la gala precedentă.

Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa ministrului delegat penrtru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Florin Jianu. 

Firmele care au primit recunoaştere

Prima societate care a primit distincţia PIMM a fost SC Butan Group SRL. Aşa cum cotidianul nostru vă informa şi în cadrul campaniei „Ei ţin Galaţiul în viaţă”, gălăţeanul Jorj Butan - desemnat „Managerul Anului” la recenta ediţie a „Topul Naţional al Firmelor”, realizat de patronatele din CNIPMMR – a construit un business care are o cifră de afaceri anuală de circa 12 milioane de lei şi 150 de angajaţi.

A doua firmă premiată pentru performanţe a fost SC Criomec SA. Tot în cadrul campaniei noastre deja amintite vă informam că firma care oferă montaj, mentenanţă şi service în echipamente industriale a avut profit de 20 de milioane de lei în ultimii cinci ani şi că menţine 350 de locuri de muncă. În preziua galei, firma a împlinit 20 de ani de activitate.

SC Xlaed Consult SA a luat premiu de excelenţă, deşi îşi desfăşoară activitatea, îndeosebi, în Capitală. „Au efectuat un studiu de eficienţă energetică pentru municipiului Galaţi pe care l-au pus la dispoziţie în mod gratuit”, iar acesta este doar unul dintre motivele acordării premiului, potrivit moderatorului galei.

Premianţii galei

Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii V.A. Urechia, a primit Trofeul de Excelenţă din partea PIMM pentru legătura care există - sau care se va dezvolta - între mediul de afaceri şi cel cultural. A fost premiat şi Petru Trifan, patronul SC Romprima SRL. Societatea are, potrivit celor mai recente date publicate de Finanţele Publice, un număr mediu de 35 de angajaţi, o cifră de afaceri de 7.453.966 lei şi are, de asemenea, 20 de ani de la înfiinţare.

Premiu a primit şi Valentin Zaharia, deţinător al propriei firme de contabilitate şi audit financiar.

Gheorghe Anghel, omul de afaceri care reprezintă SC Anghel NG SRL a fost, deasemenea, premiat.

Trofee la Primărie, Prefectură şi Camera Agricolă

Primăriei Galaţi şi Consiliul Local li s-a decernat un Trofeu de Excelenţă comun. De ce? Marin Filimon a declarat că: „Au iniţiat cu caracter permanent acţiuni care prevăd întâlniri între oameni de afaceri şi managementul prezentat la nivel de vârf al instituţiei pentru a afla problemele cu care ne confruntăm de o parte şi alta, căutând soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri”.

Premiu de excelenţă a primit Camera Agricolă, instituţie descentralizată şi care funcţionează, sub conducerea directorului-executiv ing. Floricel Dima, în subordinea Consiliului Judeţului. Recent, Camera Agricolă a participat la aducerea pe plan local a unor proiecte de amploare, inclusiv a celor prin intermediul cărora s-a obţinut finanţarea pentru „Ziua Scrumbiei” sau pentru „Sărbătoare la Brateş”.

Nici Prefectura Galaţi nu a rămas fără trofeu. A primit distincţia de Excelenţă datorită modului în care organizează Comisia de Dialog social şi pentru că prefectul încearcă să susţină mediul de afaceri local, în limita atribuţiilor sale. Asociaţia Suport Medical Activ a Spitalului Militar din Galaţi a fost, de asemenea, premiată pentru implicare.

Citește și:

Ministrul IMM-urilor, la Galaţi: Ne trebuie tineri, mediu de afaceri prietenos şi bani

Patronatele gălăţene vor ciocni vineri șampania chiar cu Ministrul IMM-urilor

Citit 4521 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.