SONDAJ/ Tineri gălățeni cred că e bine să-ţi poţi face firmă fără bani

SONDAJ/ Tineri gălățeni cred că e bine să-ţi poţi face firmă fără bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii gălăţeni – fie că sunt deja oameni de afaceri sau doar iau în calcul posibilitatea dezvoltării unui bussiness – sunt de acord cu scutirea de taxe a firmelor debutante, la Registrul Comerţului. Chiar şi aşa, însă, legea nu e perfectă…

„Eu deja am o firmă şi ştiu că şi până acum exista scutirea de cheltuieli la înfiinţare, la SRLD-uri, adică SRL-uri Debutant. E bine că vor să scoată limita de vârstă, dar e important şi ce se întâmplă cu domeniile de activitate. Pe legea veche, nu aveai voie să faci apicultură, spre exemplu şi nici nu puteai avea multe coduri CAEN. De fapt, de regulă, dacă îţi făceai o firmă prin intermediul căreia să produci, trebuie să plăteşti şi să-ţi înfiinţezi un SRL. În ceea ce priveşte deducerile de CAS… statul te împovărează cu atât de multe taxe încât nu prea mai ajungi să ai nici măcar un angajat, ca debutant. Din 1.000 de lei, 600 se duc la stat. E mai rentabil să lucrezi pentru altul decât să te apuci acum de afaceri….”, ne-a declarat Iulian Cristea, întreprinzător.

„Mi se pare o idee foarte bună. Eu nu sunt un întreprinzător din fire, dar cred că aş merge pe un centru de educaţie timpurie, o nişă ceva mai puţin exploatată până acum în sistemele noastre educaţionale, fie că e vorba despre public sau privat. Sau aş investi, probabil, într-un centru de educaţie, indiferent de vârsta beneficiarilor pentru că educaţia este importantă la orice vârstă. Iar în afară de educaţie, văd că sunt tot mai multe centre de consultanţă, aşa că şi aici probabil că sunt posibilităţi de investiţii”,ne-a declarat Nicoleta Păun, profesor.

„Mi se pare interesant. Deşi, având în vedere că afacerile din mediul online sunt cele care, după părerea mea, merg cel mai bine, posibilităţi sunt şi în afara celor oferite de statul român. Spre exemplu, îţi poţi crea un cadrul legal de afaceri în Statele Unite, fără să fie măcar nevoie să mergi acolo şi fără să fii nevoie să ai măcar un PFA acolo. Şi banii obţinuţi din online sunt mai mulţi aşa. În rest, da, post spune că şi iniţiativa de la noi este una bună”, ne-a declarat Lucian Păun, webdesigner.

Citește și:

Ministrul IMM-urilor, la Galaţi: Ne trebuie tineri, mediu de afaceri prietenos şi bani

Citit 2077 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.