Programul "PRIMA CASĂ" vine cu înlesniri pentru bogaţi şi săraci

Programul "PRIMA CASĂ" vine cu înlesniri pentru bogaţi şi săraci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care şi-au plătit aproape integral locuinţa cumpărată prin programul Prima Casă şi simt că ar mai putea duce alţi ani lungi de achitat rate lunare, în schimbul unui confort sporit, şi-ar putea cumpăra – tot prin programul "Prima Casă" – o locuinţă mai mare. După ce pe baza acestei ipoteze s-a discutat şi s-a negociat, Guvernul a decis: se poate face, dacă cel care cere un nou credit îndeplineşte anumite condiţii.

"Beneficiarul Programului care deţine o locuinţă achiziţionată sau construită în cadrul Programului poate achiziţiona o nouă locuinţă în cadrul Programului cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: noua locuinţă care se va achiziţiona în cadrul Programului să aibă suprafaţa utilă mai mare decât a locuinţei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul Programului sau valoarea noii locuinţe rezultată din raportul de evaluare să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordării creditului pentru locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă aprobat miercuri de Guvern.

Prima casă cumpărată prin intermediul programului trebuie achitată integral şi vândută, până la semnarea contractului pentru locuinţa mai mare şi mai scumpă.

Cine nu mai are bani, să renunţe!

Guvernul vrea să le dea posibilitatea şi gălăţenilor care nu-şi mai pot plăti rata la locuinţa cumpărată prin programul „Prima Casă” să cedeze apartamentul sau vila unui alt cumpărător, fără complicaţii juridice şi financiare. Cel care preia contractul ar trebui să fie eligibil ca orice alt candidat din programul „Prima Casă”. Posibilitatea aceasta este, la momentul de faţă, pur teoretică, făcând obiectul unui proiect de ordonanţă de urgenţă. Până la acest moment, clienţii programului „Prima Casă” care nu-şi mai puteau plăti ratele întâmpinau adesea probleme serioase, riscând să rămână fără casă şi încă datori băncii pe viaţă.

Citit 2175 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.