Câţi gălăţeni îşi vor construi locuinţe anul acesta

Câţi gălăţeni îşi vor construi locuinţe anul acesta
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doar câteva zeci de gălăţeni mai au speranţa că, cel mai târziu până în primăvara următoare, îşi vor putea ridica o casă. Vorbim aici despre oamenii care s-au obosit să îşi întocmească dosare, să le depună la primăriile de domiciliu din judeţ şi să obţină autorizaţii de construcţie valabile pentru un an.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Galaţi, în primele două luni ale anului s-au eliberat, de către primării, 136 de autorizaţii de construcţie (64 în ianuarie şi 72 în februarie) pentru clădiri rezidenţiale. Cele mai multe - 113 autorizaţii - li s-au eliberat gălăţenilor care vor să construiască la ţară. Statisticienii remarcă faptul că, în februarie 2014, doar 39 de gălăţeni îşi luaseră autorizaţie de construcţie, astfel că în acest an s-a constat o creştere de 84,6 la sută.

Anul trecut, din martie şi până în decembrie, s-au eliberat în judeţ 662 de autorizaţii de construcţie pentru case, dintre care 506 la ţară. La preţul pieţei, construcţia unei case cu etaj ajunge la circa 50.000 de euro. Şi asta, în mediul rural, unde parte dintre lucrări se mai pot face şi la mica înţelegere. În oraş, preţul se poate chiar dubla, dat fiind faptul că nu se prea poate construi fără acte, iar forţa de muncă e mai scumpă.

Gălăţenii care nu vor să se chinuiască să-şi construiască o casă pot alege să îşi cumpere una încă nefinalizată sau chiar la cheie. Piaţa e bogată în oferte, iar preţurile nu sunt mari decât pentru puterea prea scăzută de cumpărare a gălăţenilor. Astfel sunt case bătrâneşti (din piatră, nu din chirpici), la ţară, la preţuri care pornesc de la mai puţin de 10.000 de euro, dar şi supervile de oraş, întinse pe sute de metri pătraţi, al căror preţ ajunge şi până la 175.000 de euro. Fiecare cumpără după buget.

Citit 1736 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.