Cum se poate limita EVAZIUNEA FISCALĂ la nivelul marilor companii

Cum se poate limita EVAZIUNEA FISCALĂ la nivelul marilor companii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Combaterea evaziunii fiscale face obiectului unui set de propuneri înaintate de Comisia Europeană, fiind avut în vedere un răspuns coordonat la nivelul UE, prin alinierea legislaţiilor fiscale naţionale, pentru a contracara în mod real şi eficient practicile fiscale agresive ale companiilor mari.

"În fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale - bani care ar putea fi folosiţi pentru serviciile publice precum şcolile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de muncă şi creşterea economică. Rezultatul este că europenii şi întreprinderile care joacă corect ajung să plătească impozite mai mari. Este o situaţie inacceptabilă şi acţionăm acum pentru remedierea ei. Pasul de astăzi este important pentru crearea unor condiţii echitabile pentru toate întreprinderile şi pentru o impozitare mai corectă şi mai eficace pentru toţi europenii", se precizează într-un comunicat de presă al Comisiei Europene remis redacţiei.

Pachetul de măsuri antievaziune are la bază cei trei piloni din agenda Comisiei pentru o impozitare mai echitabilă: asigurarea unei impozitări eficace în UE, printr-o propunere de Directivă privind combaterea evaziunii fiscale, precum şi printr-o Recomandare privind tratatele fiscale; creşterea transparenţei fiscale, prin revizuirea Directivei privind cooperarea administrativă; asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile, prin intermediul unei Comunicări privind o strategie externă de impozitare eficace.

Propunerile legislative din acest pachet vor fi transmise Parlamentului European pentru consultare şi Consiliului UE pentru adoptare. "Consiliul şi Parlamentul ar trebui să aprobe şi Recomandarea privind tratatele fiscale, iar statele membre ar trebui să o respecte atunci când îşi revizuiesc aceste acorduri. De asemenea, statele membre ar trebui să se pună de acord în mod oficial cu privire la noua strategie externă şi să decidă cum pot să o pună în aplicare cât mai rapid, după ce va fi aprobată de Parlamentul European", se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene, precizându-se că pachetul de propuneri reflectă abordarea globală curentă politică şi economică în domeniul impozitării companiilor.

Citit 1568 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2016 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.