Constructori verificaţi de ITM

Constructori verificaţi de ITM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a efectuat, joi, o serie de controale pentru a stabili în ce măsură respectă agenţii economici prevederile legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

Verificările au avut ca scop şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul construcţiilor, iar acţiunile de control s-au desfăşurat în parteneriat cu Serviciul Judeţean pentru Imigrări, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Concluziile verificărilor, potrivit informării oferite de ITM: la SC Sistem Yapi Insaat Ve Ticaret A.S. Turcia (foto), situaţia s-a îmbunătăţit, iar inspectorii nu au constat „situaţii speciale”.

Totuşi, nu la fel de bine au stat lucrurile la alte firme verificate. „La SC Vezuvia Construct SRL, 6 lucrători fără contract individual de muncă semnat, fără control medical la încadrare şi fără instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; la SC Sunshine G M B SRL au fost identificaţi doi minori care prestau muncă fără a avea documente legale încheiate, fără instruire şi fără control medical; sunt deficienţe şi în ceea ce priveşte activitatea firmei care asigură paza şantierului, firmă cu sediul în Brăila, la care se fac verificări în prezent”, potrivit comunicatului ITM.

„Toate faptele constatate care se încadrează în categoria contravenţiilor vor fi sancţionate în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare”, se mai arată în documentul citat.

pnl3
Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.