Câţi bani europeni am luat din 2014 încoace?

Câţi bani europeni am luat din 2014 încoace?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Absorbim suficienţi bani europeni şi într-un ritm destul de susţinut, în perioada 2014-2020? Unii dintre demnitari spun că da, alţii spun că nu. Spre exemplu, recent, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, se arăta îngrijorată cu privire la „startul lent” al României în ceea ce accesarea de fonduri şi de rata de absorbţie nulă, înregistrată până la acest moment.

În replică, Ministrul Fondurilor Europene din guvernul tehnocrat, Cristian Ghinea, susţine că implementarea programelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii alocate statelor membre în perioada 2014 - 2020 a înregistrat, la 31 mai, un nivel de absorbţie de 1,7 la sută, iar în cazul României rata este de 0,18 la sută, în acest context fiind relevant să vorbim despre lansări şi pregătirea de proiecte.

Cert este că, cel puţin pe sectorul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), sunt deja submăsuri al căror plafon de finanţare s-a epuizat în foarte scurt timp de la deschiderea sesiunilor de depunere de proiecte. Asta nu înseamnă, însă, că beneficiarii şi-au primit deja şi banii, ci doar că au posibilitatea să o facă, dacă implementarea proiectelor va merge bine. 

Citit 1532 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2016 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.