Start la ucenicie în COMBINAT! Program ArcelorMittal aflat la a treia ediţie

Start la ucenicie în COMBINAT! Program ArcelorMittal aflat la a treia ediţie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a lansat, marţi, 1 noiembrie, cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, destinată absolvenţilor de liceu tehnic sau şcoală profesională, continuând astfel tradiţia pregătirii tinerilor muncitori în vederea angajării lor pe platforma siderurgică gălăţeană. Evenimentul a avut loc la Clubul ArcelorMittal din Ţiglina I. Au fost prezenţi top-managementul companiei, reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare din Galaţi şi Brăila şi oficiali ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

„Şcoala de Ucenici are menirea să ne pregătească noile generaţii de muncitori, care să îi înlocuiască pe cei care se vor pensiona”, a spus Bruno Ribo, directorul general al combinatului gălăţean. „Muncitorul de mâine din combinat va avea un profil clar: bine pregătit, deschis în a accepta provocările profesionale, va fi policalificat, motivat şi bine informat”, a spus şi Mihaela Crăciun, director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galaţi. 

La a treia ediţie a Şcolii de Ucenici vor participa 100 de tineri din judeţele Galaţi şi Brăila. Ca şi în precedenţii doi ani, tinerii îşi vor desfăşura ucenicia sub atenta îndrumare a unor mentori. Pe durata programului, ucenicii vor lucra împreună cu muncitorii şi vor participa la sesiuni de pregătire tehnică, dar şi de dezvoltare a aptitudinilor. La sfârşitul primului stagiu de şase luni, tinerii vor susţine un examen teoretic şi un altul practic. În funcţie de rezultatele lor, vor avea şansa de a rămâne în combinat ca angajaţi pentru un al doilea stagiu de un an, perioadă în care vor beneficia de îndrumare şi pregătire.

Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galaţi a fost lansată în 2014, cu menirea de a atrage noi angajaţi tineri şi de a susţine sistemul local de învăţământ tehnic. Cele două ediţii anterioare au fost absolvite de 70 de ucenici.

Citit 4902 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.