Impozitul forfetar va fi restrâns doar la anumite domenii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În următoarele patru luni Executivul va renunţa două impozite: cel pe profitul reinvestit şi cel forfetar. Măsura a fost luată la finalul ultimei şedinţe a Coaliţiei de guvernare şi este menită să răspundă solicitărilor venite din partea mediului de afaceri.

„De la 1 octombrie, vom dispune măsura neimpozitării profitului reinvestit şi acest lucru a fost cerut expres pentru a putea fi inclus în discuţiile pe care le avem atât cu FMI, cât şi cu CE. Ca decizie politică, de la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrâns la anumite activităţi specifice şi care vor fi decise de către specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi de către cei care lucrează în domeniul combaterii evaziunii fiscale”, a declarat premierul Emil Boc.

Introducerea impozitului forfetar a fost una dintre cele mai controversate măsuri luate de actualul Guvern. Măsura a fost intens criticată mai ales de IMM, fiind considerată ca descurajantă pentru mai ales pentru micii întreprinzători.

Premierul Emil Boc a mai precizat că,  pentru susţinerea activităţii economice şi a mediului de afaceri, se va menţine în continuare cota unică de impozitare de 16 la sută, ca şi nivelul TVA-ului de 19 la sută. Primul ministru a dat asigurări că Executivul va continua  procesul de rambursare transparentă a TVA-ului, va investi în infrastructură şi va sprijini administraţiile locale pentru finanţarea proiectelor europene.

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.