Fonduri pentru micii fermieri

Fonduri pentru micii fermieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 99 de gălăţeni vor primi câte 1.500 euro pe an pentru pentru dezvoltarea gospodăriilor *

Dintre cei 141 de fermieri gălăţeni care au depus, în sesiunea decembrie 2008 - februarie 2009, cereri de finanţare pe măsura 141 - “sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă” - din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, 99 au fost declaraţi eligibili, informează DADR Galaţi.

Beneficiarii sunt crescători de albine, cultivatori de legume în spaţii protejate, crescători de animale, şi vor primi o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.500 euro/an pe o perioadă de 5 ani.

Fermierii care nu au apucat să beneficieze de acest program vor mai avea o şansă şi în această toamnă. Mai exact, se estimează că la începutul lunii octombrie va fi anunţată lansarea unei noi sesiuni pe măsura 141.

Un fapt demn de reţinut este că fermierii care doresc să depună proiecte pe această măsură vor beneficia de consultanţă gratuită din partea DADR Galaţi.

Precizăm că potenţialii beneficiari trebuie să fie fermieri autorizaţi, cu vârsta de cel mult 62 ani, care deţin o exploataţie agricolă cuprinsă între 2 şi 8 UDE (ferme de mici dimensiuni).

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.