#WeAreNATO | Oficiali militari de rang înalt au discutat cu studenţii gălăţeni
Foto: Remus Basalic

#WeAreNATO | Oficiali militari de rang înalt au discutat cu studenţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un eveniment inedit a avut loc, joi, 7 iunie 2018, în Aula Magna a Universităţii "Dunărea de Jos". Studenţi ai universităţii de stat din Galaţi au participat la #WeAreNATO, o întâlnire de informare cu privire la obiectivele NATO în România şi la rolul ţării noastre în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Printre vorbitori s-au numărat generalul de brigadă Iulian Berdilă, şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General, şi generalul de brigadă Thomas Carden jr., locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est.

Dincolo de temele abordate de invitaţi, întrebările venite din partea studenţilor şi a profesorilor prezenţi în sală au condus discuţia către cele mai importante aspecte legate de apărarea naţională: infrastructura militară deficitară a României, văzută ca o problemă de securitate naţională; utilitatea unei posibile baze NATO la Galaţi; trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la MApN; alocarea a 2 la sută din PIB pentru Apărare etc..

Mai multe detalii despre subiectele discutate şi despre întâlnirile #WeAreNATO puteţi afla accesând website-ul www.nato.int/wearenato.

Citit 2089 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2018 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.