Rezultate foarte bune ale gălățenilor la ONSS

Rezultate foarte bune ale gălățenilor la ONSS
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Irina Gherasim, aur la badminton

În Sala ”Nadia Comăneci” din Onești s-au disputat zilele acestea întrecerile turneului final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la badminton.

Au participat aproape 100 de sportivi, băieți și fete, din întreaga țară, elevi din învățământul gimnazial. O evoluție excelentă a avut gălățeanca Irina Gherasim, practicantă a acestei discipline la CS Universitatea Galați, pregătită de antrenorul Dorel Badiu. Irina și-a depășit toate adversarele, victorii care i-au adus mult râvnita medalie de aur, aşa cum deja am anunţat.

Talentata noastră sportivă este elevă în clasa a opta a Liceului cu Program Sportiv și deține numeroase performanțe în competițiile interne, dar și în cele internaționale. Cea mai importantă dintre performanțe este titlul de campioană europeană, la dublu fete, obținut anul trecut în Spania.

În același concurs, Ionuț Nistor (clasa a cincea, Școala Gimnazială Nr. 28) a primit mențiune pentru prestația sa.

Sebi Boghean, cel mai bun coșgheter al turneului final de baschet

Galațiul a avut o foarte bună reprezentare și la nivel de baschet în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, desfășurate la Oradea. Reprezentanta orașului nostru a fost Școala Gimnazială Nr. 29, ce l-a avut în echipă pe Sebastian Boghean (15 ani, clasa a VIII-a). Talentatul baschetbalist a fost coșgheterul competiției, iar echipa gălățeană a primit mențiune pentru ocuparea poziției a patra. Sebi Boghean este legitimat la Academia Phoenix, la echipa de Under 16, dar a debutat și în Liga Națională la CSM Galați. Din echipa Școlii Nr. 29 s-a mai remarcat Tiberiu Chiper, de asemenea legitimat la Academia Phoenix, cu cele mai multe pase decisive reușite.

De remarcat faptul că Sebi Boghean abia a revenit după o accidentare la mâna dreaptă, iar pe perioada accidentării a participat cu succes și la probe de atletism pentru Școala Nr. 29.

Citit 1075 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 12:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.