Greva profesorilor în România duce la încheierea materiilor cu doar două note

Greva profesorilor în România duce la încheierea materiilor cu doar două note
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Într-un moment fără precedent în sistemul de învățământ din România, greva profesorilor a determinat emiterea unei ordonanțe de urgență, pe data de 6 iunie 2023, care permite încheierea materiilor elevilor cu doar două note. Această măsură excepțională a fost luată, în contextul conflictului prelungit între sindicatele din învățământ și guvernul român.

Greva profesorilor a afectat semnificativ desfășurarea normală a cursurilor și a examenelor în școli din întreaga țară. Negocierile dintre reprezentanții sindicatelor și autorități au eșuat în repetate rânduri, iar tensiunile s-au adâncit pe măsură ce timpul a trecut.

Confruntat cu un blocaj în sistemul de învățământ, guvernul a decis să intervină prin emiterea unei ordonanțe de urgență, sperând să rezolve într-o oarecare măsură criza actuală. Prin această ordonanță, elevii din România vor putea încheia materiile cu doar două note, indiferent de câte evaluări ar fi fost programate anterior. 

Decizia de a permite încheierea materiilor cu doar două note a fost luată în încercarea de a minimiza impactul grevei profesorilor asupra parcursului școlar al elevilor. În condițiile în care greva a dus la anularea sau amânarea examenelor, mulți elevi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea afectării perspectivei lor academice și a accesului la învățământul superior.

Cu toate acestea, măsura luată de guvernul român nu a fost lipsită de critici. Unii susțin că încheierea materiilor cu doar două note poate compromite standardele de evaluare și poate diminua calitatea învățământului. De asemenea, există îngrijorări cu privire la faptul că elevii care obțin doar două note slabe vor avea de suferit în perspectiva admiterii la facultate sau în obținerea unor burse de studiu.

Este important de menționat că această măsură este una temporară și excepțională, aplicată strict în contextul grevei profesorilor. Se așteaptă ca ordonanța de urgență să rămână în vigoare până la finalizarea acestei greve.

Citit 1328 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 14:28

2 comentarii

  • postat de Eu
    Joi, 08 Iunie 2023 06:01
    5.14.139.***
    At fi rusinos si.mai ales, scandalos...ca in luna mai sa ai 2 note! Ce fel de profesor esti? Ce ai pățit până acum? Sa fim seriosi!
    0
    0
  • postat de ce e greu sa pui note in catalog?
    Miercuri, 07 Iunie 2023 14:56
    89.39.81.***
    am fost elev. toti am fost elevi. cel putin pe anii mai mari se facea o socoteala....eu asta vreau sa fac, trag tare la materiile astea. dar si media generala conta. asa ca poate din minim 4 note la materii mai neinteresante scoteai o medie decenta. din 2 note? e o aberatie ce nu arata potentialul s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.