Mai ieftin de atât nu găsiţi nicăieri. Un prânz mai mult decât consistent, cuprinzând o supă de legume, copănele pane cu pilaf şi salată de varză costă puţin peste 5 lei. Preţurile incredibile sunt practicate de Universitatea "Dunărea de Jos" la proaspăt deschisa Cafeterie "Notre Dame". Situată la parterul Facultăţii de Metalurgie, în Corpul M al universităţii, cafeteria nu practică niciun fel de adaos comercial, întrucât instituţia nu are voie să facă profit de pe urma acestei activităţi. În plus, multe dintre produsele de aici provin de la staţia pilot de carne şi lactate a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, iar de gătit se ocupă cantina studenţească. Meniul de ieri cuprindea adevărate "pomeni": supă de legume - 1,2 lei, ciorbă de perişoare - 3,8 lei, cârnaţi la grătar - 3,5 lei suta de grame, piept de pui grill - 3,3 lei suta de grame, copănele pane - 2,6 lei 80 de grame, chifteluţe marinate - 4,2 lei porţia de 120 de grame. Doar pulpa de porc şi vita erau mai scumpe, în jur de 5 lei suta de grame. Garniturile erau, de asemenea, ieftine: pilaf - 0,9 lei, piure de cartofi - 1,2 lei, cartofi la cuptor - 1,5 lei, amestec mexican 2,4 lei, în timp ce salatele costau între 0,7 şi 1,4 lei. Practic, cel mai ieftin meniu costă 5 lei, iar cel mai scump ajunge la cel mult 10 lei. "Aici se poate mânca atât la micul dejun, cât şi la prânz. Mâncarea este gătită la cantina studenţească, iar sandvişurile de dimineaţă şi produsele lactate provin de la staţia pilot a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor", a explicat directorul general administrativ Cezar Bichescu. "Chiar în acest loc a funcţionat o cantină imediat după Al Doilea Război Mondial, iar numele Notre Dame este o punte de legătură cu acest trecut", a completat decanul Facultăţii de Mecanică, Cătălin Fetecău, prezent la inaugurare. Întreaga investiţie a costat în jur de 50.000 de lei, iar proiectul şi execuţia au durat aproximativ o lună.
Îţi pui burta la cale cu doar 5 lei. Vezi aici cele mai ieftine meniuri din oraş Scris de Marius Ţuca


Marius Ţuca
Articole recente - Marius Ţuca
Câinele lui Macovei | Ocolul ziarului în 30 de ani PAMFLET/ Nica, sfătuit de Pâslaru: "Torna, torna, fratre!" PAMFLET/ Corupţii noştri sunt mai buni decât ai lor Gălăţenii încă visează/ De ce nu se fac INSTALAŢII INDIVIDUALE la CĂLDURĂ A început programul anual de REVIZII/ Când şi unde TAIE Apaterm APA CALDĂ în Galaţi
Mai multe din această categorie: