Dezastru la simularea evaluării naţionale. Şapte şcoli cu promovabilitate zero la matematică

Dezastru la simularea evaluării naţionale. Şapte şcoli cu promovabilitate zero la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 40,16 la sută dintre elevii de-a VIII-a au reuşit să obţină note peste 5,00 la această disciplină


Rezultatele simulării examenului de evaluare naţională sunt dezastruoase la matematică, unde doar 40,16 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au reuşit să ia note de la 5,00 în sus, anunţă inspectoarea generală Laura Marin. Nicio instituţie de învăţământ (nici măcar CNVA) nu a reuşit să obţină procent de promovare de 100 la sută la această disciplină, în schimb sunt  şapte unităţi de învăţământ gimnazial unde nici un elev nu a reuşit să obţină notă de trecere. E vorba de şcolile din Bălăbăneşti, Toflea, Iveşti Nr. 3, Coasta Lupei, Băleni, Oancea şi Furcenii Noi.

Fluctuaţia profesorilor, una din cauzele dezastrului

„Pe lângă faptul că nici elevii nu învaţă, e vorba şi de o fluctuaţie a cadrelor didactice din aceste sate, fiind localităţi unde naveta este foarte grea sau chiar nu se poate face zilnic. Acolo unde sunt maşini dese şi se poate face naveta, se constată că elevii au rezultate mult mai bune la simulare şi în general la examene. Lipsa posibilităţilor de navetă se răsfrânge şi asupra elevilor, aceştia având goluri foarte mari. Sperăm ca măcar lucrurile esenţiale să poată fi puse la punct până la examenul naţional, pentru că este greu să acoperi doar în câteva zille toate golurile”, spune Laura Marin, admiţând însă şi faptul că subiectele la simularea la matematică au fost ceva mai grele decât s-au dat de regulă la examene.

78,91 la sută promovabilitate la limba română

La limba şi literatura română, procentul de promovare este mult mai ridicat, 78,91 la sută dintre elevi obţinând note peste 5,00. „Sunt şi şcoli unde au luat peste 5,00 toţi elevii, cum ar fi Şcoala Nr. 13, Şcoala Nr. 3 Lieşti, CNVA şi Pedagogic, dar şi unităţi care n-au depăşit zece procente - Şcoala din Măcişeni şi Şcoala Nr. 3 din Iveşti”, mai spune şefa învăţământului gălăţean.

Citit 3889 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.