Ghidul candidaţilor la evaluarea naţională. Află cum se vor desfăşura examenele

Ghidul candidaţilor la evaluarea naţională. Află cum se vor desfăşura examenele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul trecut au fost cu zece la sută mai mulţi candidaţi care n-au luat medii de trecere


Deşi înscrierea pentru evaluarea naţională s-a încheiat pe 19 iunie, conducerea ISJ încă nu avea centralizate datele din toate şcolile, dar estima că ar trebui să se prezinte la examen în jur de 5.000 de candidaţi.

Este pentru al doilea an consecutiv când toate sălile de examen vor fi supravegheate video. Anul trecut, în primul an de camere video, numărul elevilor care nu au reuşit să obţină note de trecere a fost cu zece la sută mai mic decât în 2011.

Dacă e să luăm în calcul rezultatele de la simulare, nici anul acesta situaţia nu pare să fie roz: doar 40,16 la sută dintre elevii prezenţi au reuşit să ia peste 5.00 la matematică.

Să fie atenţi la calendar

Inspectoarea generală Laura Marin îi avertizează pe elevi să se intereseze de calendarul exact al probelor: „Am cerut ca fiecare unitate de învăţământ să afişeze la loc vizibil datele. Proba la limba română este pe 25 iunie, cea la matematică este pe 27 iunie. Elevii trebuie să fie atenţi că rezultatele iniţiale se afişează sâmbătă, 29 iunie, până în ora 16.00, şi tot în această zi cei nemulţumiţi pot depune contestaţii la secretariate, până la ora 20.00.

Candidaţii trebuie să aibă în vedere că probele încep la ora 9,00, ca urmare ei trebuie să fie în sălile de examen cel târziu la ora 8,30. Nu mai e nevoie să spunem că nu au voie să intre în săli cu vreun material din care se pot inspira sau cu telefon mobil. Deşi nu ne-am confruntat până acum cu asemenea cazuri, candidaţii trebuie să ştie că în caz contrar pot fi eliminaţi”, declară Laura Marin.

Contestaţiile se vor soluţiona între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 3 iulie. Între 5 şi 9 iulie, candidaţii vor completa fişele cu opţiuni, urmând ca pe 16 iulie să se facă repartiţia computerizată.

Citit 1925 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.