S-au afişat locurile pentru admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”

S-au afişat locurile pentru admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” a anunţat numărul locurilor pe specializări scoase la concursul de admitere, pentru studiile de licenţă, învăţământ cu frecvenţă. Universitatea a primit 1800 de locuri de la buget. Aproximativ tot atâtea sunt scoase la concurs, pentru studiile la taxă.

Nota de la test şi media de la bacalaureat

Cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să ştie că Universitatea „Dunărea de Jos” a păstrat şi anul acesta admiterea pe baza unui test şi a mediei de la examenul de bacalaureat. Cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie, unde nota de la test contează în proporţie de 80 la sută la calculul mediei finale de admitere, testul contează în proporţie de 40 sau 50 la sută.

Calendarul admiterii

Înscrierile pentru admitere au loc între 15 şi 20 iulie. Dacă aleg Facultatea de Arte sau Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care organizează şi probe eliminatorii, atunci ei îşi pot depune dosarele doar între 15 şi 17 iulie. Taxa de înscriere a fost stabilită la 150 de lei pentru fiecare facultate, indiferent de numărul de specializări pentru care optează candidatul.

Probele de concurs sunt programate între 22 şi 25 iulie, iar pe 26 iulie se afişează rezultatele şi se rezolvă eventualele contestaţii. Între 27 şi 30 iulie, cei admişi în prima etapă de admitere trebuie să aducă, în original, diploma de bacalaureat. Etapa a doua a admiterii se desfăşoară între 30 iulie şi 2 august, dar numai dacă au rămas locuri libere.

Repartizarea locurilor pe facultăţi şi pe fiecare specializare în parte, precum şi criteriile de admitere şi programarea exactă a examenelor sunt publicate pe site-ul ugal.ro, se secţiunea Admitere.

Citit 3605 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.