Dezastru la simularea la clasa a VIII-a/ Doar 32,1 la sută dintre elevi au promovat la matematică

Dezastru la simularea la clasa a VIII-a/ Doar 32,1 la sută dintre elevi au promovat la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi pe site-ul Ministerului Educaţiei au fost publicate datele centralizate, la ISJ Galaţi nu se cunoştea ieri situaţia


Ministerul Educaţiei a publicat datele centralizate cu promovabilitatea la simularea examenului de evaluare naţională la clasa a VIII-a. Cu patru luni înainte de examen, doar 32,1 la sută dintre elevii gălăţeni au fost în stare să ia note peste 5 la matematică. Cu toate acestea, Galaţiul se numără printre judeţele fruntaşe, acest lucru datorându-se în principal procentului mare de promovare la limba şi literatura română. 70,4 la sută dintre elevii de-a VIII-a au luat note peste 5 la această disciplină.

Cu un procent general de promovare de 55,6 la sută, Galaţiul se situează  pe locul al IV-lea în topul judeţelor cu procente mari, după Bucureşti, Brăila şi Cluj. 

Promovabilitatea la nivel de ţară este şi ea dezastruoasă: doar 48,8 la sută dintre elevi reuşind să ia medii peste 5, ceea ce înseamnă că mai bine de jumătate dintre ei, nu stăpânesc cunoştinţele necesare să promoveze gimnaziul, după aproape patru ani de şcoală.

„Notele s-au trimis direct în aplicaţia ministerului”

În mod surprinzător, cei de la ISJ Galaţi au declarat că nu ştiau ieri care este situaţia centralizată a datelor la simularea la evaluare naţională. „Notele s-au încărcat de fiecare şcoală direct în aplicaţia Ministerului Educaţiei, noi nu i-am pistonat, data de predare fiind 7 martie. Vom analiza şi noi rezultatele, pentru a vedea şcolile unde sunt probleme”, ne-a declarat inspectoarea generală, Laura Marin.

Rămâne de văzut ce soluţii vor fi găsite pe ultima sută de metri pentru unităţile de învăţământ unde situaţia nu arată deloc roz înainte de examen.

Faţă de generaţia de anul trecut, elevii de anul acesta au obţinut la simularea la matematică, cu zece procente mai puţin. În 2013, au promovat la această disciplină 40,16 la sută, iar la română 78,91.

Citit 2374 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.