Concurs de aplicaţii robotice cu piese Lego, etapa regională

Concurs de aplicaţii robotice cu piese Lego, etapa regională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câţiva zeci de elevi din Galaţi şi din judeţele limitrofe, precum şi studenţi au participat, ieri, la Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos”, la deschiderea oficială a Competiţiei regionale de robotică educaţională World Robot Olympiad.

Organizat de Departamentul Ingineria Fabricaţiei din cadrul facultăţii, în parteneriat cu KnowledgeResearch, reprezentantul oficial LEGO Education în România, concursul le propune tinerilor cu vârste  între 8 şi 20 de ani să se organizeze în echipe şi să realizeze aplicaţii robotice pornind de la produsele Lego Mindstorms. Ieri, cei prezenţi au avut ocazia să vadă ce pot face câţiva roboţi inteligenţi, dar au aflat şi ce pot învăţa înscriindu-se la o asemenea competiţie chiar de la Cristian Chiriac şi Dan Mitescu, doi elevi gălăţeni care, în 2013, s-au calificat la faza mondială.

"Din punctul de vedere al mecanicii şi al fizicii, am învăţat mule lucruri noi, pe care nu le-am studiat la şcoală. În plus, mi-am dezvoltat imaginaţia. Din punct de vedere algoritmic, am învăţat să fac optimizări şi să mă organizez în funcţie de programul utilizat, pentru că am aflat şi despre alte programe faţă de cele predate la şcoală", ne-a spus Dan Mitescu, acum elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", decis să se înscrie din nou la concursul de anul acesta.

Anul acesta, faza naţională va avea loc în iunie, la Bucureşti, iar câştigătorii competiţiei naţionale participă la olimpiada mondială găzduită de Moscova, în noiembrie. Programul, regulamentul de participare şi materialele necesare înscrierii echipelor se vor afişa pe http://www.wroromania.ro, site-ul oficial al competiţiei.

Citit 2163 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.