Olimpiadele internaţionale ECHIVALEAZĂ probe la bacalaureat. VEZI LISTA
Foto: Foto Bogdan Codrescu (Arhiva "Viaţa liberă")

Olimpiadele internaţionale ECHIVALEAZĂ probe la bacalaureat. VEZI LISTA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro lista cu olimpiadele şi concursurile internaţionale pe care le recunoaşte şi pentru care le poate echivala elevilor examene scrise în cadrul Bacalaureatului. Sunt în total 26 de concursuri pe care ministerul le recunoaşte pentru echivalare: nouă la limbă şi comunicare, 11 la matematică şi ştiinţe, două la om şi societate şi patru la tehnologii.

Metodologia de organizare a Bacalaureatului prevede că liceenii care au obţinut în una din clasele a IX-a sau a XII-a premii la olimpiadele internaţionale "au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul", iar echivalarea se face cu 10.

Aceeaşi metodologie precizează ca Ministerul Educaţiei trebuie să publice pe edu.ro lista concursurilor şi a olimpiadelor pe care le recunoaşte, până la începerea sesiunii speciale de bacalaureat. Olimpicii care vor să îşi echivaleze premiul cu proba scrisă echivalentă de Bacalaureat trebuie să facă o solicitare scrisă şi să prezinte dovezile privind obţinerea premiului la secretariatul şcolii. Echivalarea probelor se face de către directorul liceului.

Lista integrală poate fi găsită la adresa www.edu.ro/index.php/articles/22397.

Citit 1971 ori Ultima modificare Marți, 13 Ianuarie 2015 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.