Inspectoarea generală Mioara Enache: "Niciun director nu a fost demis anul acesta"

Inspectoarea generală Mioara Enache: "Niciun director nu a fost demis anul acesta"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ani buni când la fiecare sfârşit de august avea loc "execuţia" directorilor de şcoli incomozi, anul acesta este pentru prima dată când în şcoli e linişte la acest capitol.

"Niciun director nu a fost schimbat din funcţie anul acesta. Au fost câţiva oameni pe care a trebuit să-i înlocuiesc pentru că ei înşişi şi-au cerut demisia, fie pentru că s-au transferat la alte şcoli şi nu au mai vrut să-şi păstreze funcţia, fie pentru că sunt în concedii de maternitate sau de studii sau pur şi simplu nu au mai vrut să fie directori", ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Care sunt şcolile cu directori noi

La Şcoala Nr. 40 "Iulia Hasdeu", fosta directoare, profesoara de fizică Adriana Dănăilă, s-a transferat la altă instituţie de învăţământ. În locul său a fost numită directoarea-adjunctă Mariana Anghel, profesoară de matematică. Schimbare de echipă s-a făcut şi la Şcoala Nr. 7, unde profesoara de religie Bianca Şaigău şi-a dat demisia, iar în locul său a fost desemnată Daniela Crăescu Purice, profesoară de chimie.

Profesoara de istorie Ramona Livan de la Şcoala nr. 42 s-a retras de pe funcţia de director care a fost preluată de directoarea-adjunctă Laura Cristea, profesoară de limba franceză.

Directorul-adjunct de la Şcoala Nr. 25, Marius Drujescu a fost numit director adjunct la Colegiul Naţional "C. Negri", unde a fost detaşat.

S-au mai numit şi patru directori noi la grădiniţe. Cum Oana Enache de la Grădiniţa "Elena Doamna" a fost numită inspectoare la învăţământ preprimar, funcţia sa a fost preluată de educatoarea Alina Leopa. La Grădiniţa Nr. 7 "Cristal", Anişoara Chebac şi-a dat demisia, iar în locul său a fost desemntă Alina Ispas. Noi directoare sunt şi la Grădiniţa "Arlechino" - Carmen Chiurtu şi la Grădiniţa "Ion Creangă" - Gabriela Samoilă.

Dacă anul trecut la Tecuci au fost schimbări de directori semnificative, în 2015, doar la Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" putem semnala astfel de lucruri. Dorina Bejan a predat ştafeta directoarei-adjuncte Elena Huian, care la rândul său a predat ştafeta altui cadru didactic - Dana Butunoiu, profesoară de matematică.

Concurs pentru directori în noiembrie?

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că  nu s-au mai făcut schimbări nici măcar acolo unde s-au constatat că lucrurile nu au mers aşa cum trebuia, întrucât în perioada imediat următoare urmează concursuri pentru directori. "În perioada septembrie - noiembrie 2015, se desfăşoară o nouă selecţie pentru corpul experţilor, prin urmare sperăm că până se încheie această selecţie să avem şi metodologia de organizare a concursului de directori, iar ei să fie nominalizaţi de consiliile de administraţie din şcoli, ca să nu mai avem nicio discuţie că s-ar fi amestecat Inspectoratul în aceste concursuri", a mai declarat Mioara Enache.

Citit 7280 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.