PROFESORII, puşi la grele încercări | Lacrimi şi emoţii la CONCURSUL de DIRECTORI

PROFESORII, puşi la grele încercări | Lacrimi şi emoţii la CONCURSUL de DIRECTORI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Candidaţii la fotoliile de directori au avut de rezolvat teste grilă de logică şi inteligenţă, care i-au pus în dificultate pe profesorii de la specializările umaniste


Stres maxim, nervi, disperare, chiar şi lacrimi pentru oamenii în toată firea care s-au prezentat la concursul de directori, desfăşurat, ieri, la Liceul Tehnologic de Marină. Subiectele le-au dat de furcă mai ales candidaţilor care predau discipline umaniste, întrucât conţineau itemi de analogie cu figuri care se roteau, cam în genul testelor de inteligenţă Mensa. Dacă profesorii de fizică, matematică şi chimie n-au prea fost afectaţi de genul acesta de itemi, cei de istorie, limbi străine şi limba română ne-au declarat că le-a fost aproape imposibil să-i rezolve, mai ales că figurile erau desenate destul de mic, aveau diferite detalii pe care cu greu le-au putut descifra. Au fost cadre didactice care nu au reuşit să obţină minim 7,00 tocmai din această cauză.

Cum testele au fost grilă, corectarea lor s-a făcut tot în cursul zilei de ieri, aşa că profesorii n-au avut prea mult de aşteptat pentru rezultate.

"Subiectele au fost cumplite. Examenul a fost umilitor. Eu am obţinut notă de trecere - 8,50, chiar dacă provin de la profil umanist. Noi am fost dezavantajaţi faţă de cei care predau discipline de profil real. Am văzut colegi care au ieşit plângând din examen şi pe bună dreptate. Ce ni s-a cerut nouă să rezolvăm nu arată dacă eşti sau nu un bun manager. Unul dintre subiecte era: Ce are mai apropiat măgarul: coama, copitele sau coada? E de tot râsul!", ne-a declarat Monalissa Nica, profesoara cu cele mai multe candidaturi depuse.

Aceasta susţine însă că, deşi cei de la minister au gândit prost concursul, comisia de la ISJ Galaţi a făcut tot posibilul ca lucrurile să se desfăşoare bine, au avut şi cuvinte de încurajare şi de susţinere pentru toţi candidaţii.

"Un item a fost greşit"

Unul dintre candidaţii care au obţinut note mari este şi consilierul local Onuţ Atanasiu, care a fost evaluat cu 9,375. Cu toate acestea, el susţine că ar fi putut lua notă mai mare dacă nu ar fi fost un item greşit: "Aveam o întrebare de genul "Gramul este pentru greutate la fel cum ora este pentru... iar aici aveam de ales între zi, lună, săptămână, pauză. Eu am ales pauza, pentru că gramul nu este unitate de măsură pentru greutate, ci pentru masă. Greutatea este o forţă şi se măsoară în newtoni", a declarat candidatul la funcţia de director la CNVA.

Profesorii au avut de rezolvat 20 de itemi cu analogii cu figuri de rotaţie, 20 de itemi de logică şi cunoştinţe generale şi 20 de itemi de management şi statistică.

VEZI rezultatele şi subiectele care s-au dat la concursul de DIRECTORI DE ȘCOLI

Citit 8086 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.