Aproape 90 la sută dintre COMPUTERE, mai VECHI de patru ani, în liceele cu clase de informatică din Galaţi

Aproape 90 la sută dintre COMPUTERE, mai VECHI de patru ani, în liceele cu clase de informatică din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest moment, unităţile şcolare se confruntă cu o mare lipsă de computere noi, dar şi software de bază, acesta fiind depăşit, după expirarea contractului de leasing cu Microsoft, asigurat de Ministerul Educaţiei


Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a prezentat, ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, o informare cu privire la dotările cu echipament IT din unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, cea care a adus la cunoştinţa autorităţilor situaţia ne-a declarat: "Stăm foarte prost la capitolul dotări IT. Computerele sunt foarte vechi, în unele licee sunt neschimbate din 2005. Sunt profesori care nu au cum să-şi facă  orele de informatică, ce să mai vorbim de dascălii de la celelalte discipline, care au la îndemână o sumedenie de softuri educaţionale, pe care nu le putem folosi".

Inspectoarea general-adjunctă le-a solicitat autorităţilor sprijin pentru dotarea urgentă a liceelor care au clase de matematică-informatică cu câte 30 de computere de ultimă generaţie, pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ.

În raport se  mai precizează şi faptul că de câţiva ani, de când a expirat contractul de leasing pentru licenţa Microsoft, şcolile duc lipsă de programe adecvate. "Se merge pe improvizaţie pe diferite programe, ca să ne putem face totuşi treaba. Dar trebuie luată, până la urmă, o măsură şi pentru rezolvarea acestei situaţii, măsură care  ţine însă de minister", mai spune Pompilia Chifu.

920 de computere mai vechi de patru ani

În judeţul Galaţi există 13 licee care au clase de matematică-informatică. Unele dintre ele au mai beneficiat de ceva dotări IT. Totuşi, în cele 33 de laboratoare deţinute de liceele care au clase de matematică-informatică, 920 de computere sunt mai vechi de patru ani, în timp ce mai noi sunt doar 143 de calculatoare. Rezultă că, în proporţie de aproape 90 la sută, echipamentele IT sunt învechite şi trebuie schimbate. Conform datelor prezentate de ISJ, sunt licee ("Cuza", CNMK, "Spiru Haret", CFR, "Eliade" şi "Sf. Maria") care nu au niciun calculator mai nou de patru ani. Cel mai bine la acest capitol stau "Calistrat Hogaş", CNVA, "Dunărea", CNCN şi Energetic, care au între 20 şi 30 de computere noi.

Prefectul Gabriel Panaitescu s-a arătat şi el surprins de numărul calculatoarelor vechi. Sperăm că va face şi demersurile necesare pe lângă autorităţile competente, pentru rezolvarea situaţiei.

Citit 1623 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.