* Patru pagini I şi două pagini speciale ne-au adus premii de excelenţă într-o competiţie cu alte 241 de ziare de pe tot continentul *
Cea de-a unsprezecea ediţie a concursului European Newspaper Awards, care a reunit anul acesta 241 de ziare din 27 de ţări, ne-a adus nouă, echipei de la „Viaţa liberă” şi, suntem convinşi, vă va aduce şi dumneavoastră, cititorilor noştri, un motiv de mare bucurie şi mândrie.
Pentru al şaselea an consecutiv, un juriu internaţional, format din 14 jurnalişti, designeri şi cercetători din 9 ţări, a decis să premieze cotidianul preferat al gălăţenilor pentru nu mai puţin de şase pagini, dintre care patru pagini I şi două pagini speciale, pe care le puteţi revedea în imaginile de mai jos.
Astfel, împreună cu ziarul Business Standard, premiat la mai multe categorii, am reuşit să aducem şi anul acesta România între cele 21 de ţări cu ziare premiate la această prestigioasă competiţie (din 27 participante) impecabil organizată de designerul Norbert Kupper, al cărei principal scop este să aducă în atenţie soluţii noi, creative, din domeniul designului şi conceperii ziarelor.
Vă reamintim că „Viaţa liberă” este primul ziar românesc care a urcat pe acest podium, cu sprijinul designerului Cristian Lipan (actualmente designerul ziarului „Business Standard”), în anul 2004.
Cinci ani mai târziu, la cea de-a şasea ediţie consecutivă la care participăm, am reuşit, cu ajutorul designerului Florin Novac, al fotoreporterului Bogdan Codrescu şi al întregii noastre echipe, să câştigăm din nou.
„Viaţa liberă” este singurul cotidian din ţară ce deţine un număr atât de semnificativ de premii, luate an după an, şase ani la rând la singura competiţie europeană de profil. Şi, nu mai puţin important, ziarul gălăţenilor este singurul cotidian local care a îndrăznit şi a reuşit să urce pe podiumul european al învingătorilor de atâtea ori”.
La aproape 20 de ani de viaţă, dedicată în totalitate comunităţii gălăţene, ziarul ˝Viaţa liberă˝ reuşeşte să convingă că este un cotidian modern, la fel de bun ca oricare altul din Europa, deşi este făcut cu posibilităţi mai puţine şi, implicit, eforturi mult mai mari.
Şi, dacă existăm la standardul de astăzi, este mai ales pentru că gălăţenii au avut şi au încredere în noi, motiv pentru care şi dorim să le împărtăşim bucuria noastră.