Primăria acţionează cu zece utilaje

Primăria acţionează cu zece utilaje
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Agenţii economici şi cetăţenii au datoria să îndepărteze zăpada de pe trotuare, din faţa magazinelor şi a caselor * Zăpada mult-aşteptată de către cei mici, le-a dat, ca de obicei, de furcă şoferilor *

Marţi, în jurul prânzului, am fost anunţaţi că „se circulă bară la bară, de pe strada Oltului, zona supermarketului Bila I - până la McDonald’s. Vă rugăm să-i anunţaţi pe cei de la deszăpezire să intre şi pe această arteră de circulaţie!”, ne-a spus domnul Viorel Blănăruc”.

„Încă de dimineaţă lucrăm la îndepărtarea zăpezii de pe principalele străzi ale municipiului Galaţi”, ne-a spus domnul Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi:

„Avem la dispoziţie zece utilaje cu care intervenim, iar după-amiază vom intra şi pe străzile lăturalnice...”.

Din aceeaşi sursă, am reţinut că la ora prânzului erau dezafectate arterele principale: Domnească, Brăilei, Coşbuc, Siderurgiştilor, Ada Marinescu, Drumul de Centură. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a mai spus că va trimite un echipaj şi pe strada Oltului şi oriunde situaţia o cere.

Pe lângă cele zece utilaje - tractoare pentru deszăpezire, cu perii, cupă de îndepărtare a zăpezii sau de împrăştiat antiderapant - mai acţionează în aceste zile în jur de 70-80 de salariaţi de la Ecosal Prest.

Îndepărtarea omătului este însă şi atribuţia cetăţenilor şi a agenţilor economici.

„Potrivit Hotărârii nr. 79 a Consiliului Local Galaţi, agenţii economici şi cetăţenii care locuiesc la case au datoria să îndepărteze zăpada din faţa magazinelor, a societăţilor şi a caselor”, a adăugat Nicoale Ciumacenco:

„Dincolo de greutăţile care se ivesc, îi rugăm pe conducătorii auto să dea dovadă de decenţă şi de răbdare mai mult ca oricând, pentru a evita accidentele...”.

Din experienţa anilor trecuţi, dacă norii vor cerne continuu, cu siguranţă greutăţile în privinţa deszăpezirii se vor accentua; totul e să ne menţinem cumpătul în trafic, pentru că agenţii de ordine vor fi la datorie!

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.