O navă cu destinaţia Galaţi a eşuat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O navă sub pavilion georgian, care staţiona pe mare, la sud de Bara Sulina, după ce autorităţile fluviale au închis Canalul Sulina din cauza furtunii, a eşuat şi nu poate fi salvată decât după ameliorarea vremii.

Nava „Jupiter”, sub pavilion georgian, având patru români şi patru sirieni la bord, a eşuat miercuri, la cinci mile sud de intrarea pe Canalul Sulina, spre Sfântul Gheorghe.

Nava, care trebuia să ajungă în Portul Galaţi, era în staţionare la Bara Sulina după ce, în cursul nopţii, vremea s-a înrăutăţit, iar canalul a fost închis.

Vântul puternic a purtat-o, însă, spre uscat. „Nava ˝Jupiter˝, care are 78 metri lungime, 12 metri lăţime, deplasament 1.725 tdw şi pescaj de 4,7 metri, nu mai pluteşte, s-a aşezat cu chila pe uscat”, a declarat directorul Serviciului Căi Navigabile din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Dorian Dumitru.

Deocamdată, orice acţiune de salvare a navei este imposibilă din cauza furtunii puternice de pe mare.

„Marea are gradul 6, iar intensitatea vântului are gradul 7-8. La Sulina nu există nicio navă care să poată ieşi pe mare în condiţiile astea. După ce furtuna se va potoli, vom trimite remorchere maritime costiere de mare putere, care să remorcheze nava eşuată”, a spus Dorian Dumitru.

Canalul Sulina a fost închis, miercuri dimineaţă, din cauza furtunii puternice de pe mare. Şase nave care urmau să intre pe canal şi-au întrerupt călătoria şi staţionează la ancoră, aşteptând ameliorarea vremii pentru a-şi relua călătoria, potrivit AFDJ Galaţi.

Citit 1480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.