„Radarele invizibile”, puse în funcţiune

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Rutieră a pus în funcţiune 300 de radare invizibile în 32 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Radarele sunt amplasate pe cele două autostrăzi, dar şi pe unele drumuri naţionale.

Este vorba, în principal, de DN1, DN2 şi DN7, în special în locurile cunoscute drept "puncte negre", ca urmare a faptului că în zonele respective s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie.

Unul dintre drumurile cu cele mai multe radare este DN2, care traversează practic opt judeţe. Teoretic, pe un traseu de 500 km pot exista până la 80 de radare.

Capabilă să scape de detectoare Poliţia rutieră a scos pe şosele o nouă generaţie de radare, capabile să scape de detectoarele şoferilor.

Conform poliţiştilor, noile radare au o tehnologie care permite ţinerea lor în stand-by, ceea ce le face „invizibile” pentru detectoarele radar. În momentul în care este declanşată pornirea, vitezomanul este surprins în flagrant, înainte de a mai putea reacţiona.

Poliţiştii au încercat această metodă şi cu vechile aparate, pe care le porneau brusc, însă aveau surprize în instanţă, când contravenientul contesta măsura de sancţionare.

Judecătorii constatau că precizia aparatului era afectată de pornirea intempestivă, care îi afectau parametrii de înregistrare.

Maşini cu B 18 Zxx

Radarele sunt amplasate în special pe Dacii Logan MCV (break). Numerele de înmatriculare ale Loganurilor dotate cu radere nedetectabile au în componenţă numărul 18, iar prima literă din cele trei este Z (B 18 ZCK, B 18 ZCA, B 18 ZBU ar fi câteva exemple de numere de înmatriculare, potrivit AIM - Agenţia de Investigaţii Media).

În judeţul Galaţi vor exista 10 astfel de radare. Dealerii de detectoare de radar susţin că în scurt timp vor dota piaţa cu aparate care pot depista amplasamentul noilor radare.

Acestea vor fi, însă, destul de scumpe, căci vor depista şi vor arăta frecvenţele folosite de aceste aparate performante.

Citit 2587 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.