Maia Morgenstern, pe Faleza Dunării la Galaţi

Maia Morgenstern, pe Faleza Dunării la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(73 voturi)

„Mi-e tare drag să fiu la Galaţi! E foarte important: aici, la Galaţi, pe malul Dunării, tata – Dusea - şi-a petrecut copilăria. Îşi petrece şi veşnicia, aşa cum şi-a dorit. A iubit Dunărea! Pentru a-l parafraza pe Mihail Sebastian, nimic şi nimeni nu mă va putea împiedica să iubesc Dunărea, să-mi fie dragă! Niciun fel de schimbare de paradigmă, de regim, de mai ştiu eu ce. E foarte important că sunt la Galaţi! Vin şi revin, când şi când, atunci când pot să revin la Galaţi. Şi stau un pic şi mă gândesc şi-apoi mă grăbesc foarte tare…”, mărturiseşte actriţa Maia Morgenstern, într-un mic live pe Facebook, de pe Faleza Inferioară din Galaţi.

Pe 1 februarie 2024, actriţa a revenit în urbea noastră pentru a juca în spectacolul „Nebun după tine”. O reprezentaţie care a înlocuit spectacolul care fusese iniţial programat – „De toţi pereţii” – şi care, din cauza îmbolnăvirii unuia dintre actori, nu a mai putut avea loc.

Maia Morgenstern a ţinut să le împărtăşească spectatorilor, admiratorilor, plimbarea plină de strălucire şi de amintiri pe malul Dunării: „E un curent grozav aici, dar e atât de frumos, pe malul Dunării, la Galaţi! E iarnă încă, e februarie, e normal să fie soare cu dinţi. Dunărea-i frumoasă la vreme de iarnă. Mă plimb agale, mi-e şi puţin frig, dar nu contează. E foarte important pentru mine să mă plimb puţin pe malul Dunării. Undele fluviului Dunărea mi-aduc atâtea amintiri, atâta bucurie! Dunărea sclipeşte! Multe amintiri! Mulţumesc, Galaţi, mulţumesc pentru tot!

Mă voi mai plimba un pic, mă voi bucura de soare, de apă, de gânduri, de amintiri. Am vrut să le împărtăşesc cu voi. Ehei, mâine-poimâine, oi fi şi pe malul Senei. Astăzi, la Galaţi! E frumos, e soare, bucuraţi-vă!”, îndeamnă actriţa zâmbind.

Pe 3 şi pe 4 februarie, „Nebun după tine” are reprezentanţii la Bruxelles şi Paris.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, bunicul actriței Maia Morgenstern a fost director de bancă în Galați. În interviul acordat în cadrul proiectului "Rediscover", derulat de Primăria Galați, artista mărturisea: „Supraviețuitor al Holocaustului, tata n-a încetat nicio clipă să fie iremediabil îndrăgostit de Dunăre. Tata s-a născut la Reni. Așa cum explica tata, «Reni e pe malul Dunării, pe partea cealaltă a orașului Galați». Apoi au trecut fluviul și s-au instalat în Galați cu familia sa, cu tatăl său. Bunicul, Aaron Morgenstern, tatăl tatălui meu, a fost director de bancă. Banca Agricolă din Galați...”.

Iată deci, de ce orașul nostru ocupă un loc special în inima minunatei actrițe.

Citit 18507 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2024 14:56

1 comentariu

  • postat de Un galatean
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 18:57
    84.232.141.***
    Va inteleg doamna bucuria de a revedea dunare, sunt galatean, traiesc departe de dunare si e singurul lucru pe care il regret nemaitraind in galati, DUNAREA.
    9
    42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.