Jandarmeria se mută în Grădina Publică

Jandarmeria se mută în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu definitiv, ci pentru patru ore, timp în care militarii îi așteaptă alături de ei pe gălățeni, pentru a sărbători împreună 174 de ani de existență a armei

Astfel, sâmbătă, 30 martie, între orele 10,00 și 14,00, adulți și copii sunt așteptați în Grădina Publică să li se alăture jandarmilor, care îi vor lăsa să le fure din secretele meseriei și vor încerca să îi atragă cu tot ce au mai bun într-o posibilă viitoare carieră "în albastru".

"Ne dorim astfel o apropiere și o deschidere față de gălățeni, în special față de copii, printr-o interacțiune a acestora cu luptătorii noștri din forțele speciale și cu specialiștii din diferite domenii de activitate, astfel încât să putem răspunde la orice întrebare care vizează zona noastră profesională. Mai mult, tinerii absolvenți de liceu și cei aflați în ani terminali vor putea obține informații despre modalitatea de a accede în rândurile noastre, fie prin absolvirea școlilor militare de subofițeri de jandarmi, fie prin absolvirea Academiei de Poliție",  a precizat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Jandarmii își vor aștepta oaspeții cu ateliere pregătite pentru intervenție antiteroristă și acțiuni speciale, asigurare și restabilire a ordinii publice, tehnică auto, locașuri speciale pentru trăgători la pușca semiautomată cu lunetă și la pușca mitralieră. Cei curioși să afle mai multe despre istoria și tradiția Jandarmeriei vor putea admira și face fotografii cu uniforme din perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial, uniforme puse la dispoziție de Asociația "Danubiana" Galați.

Colecția de uniforme va fi întregită de ținuta Gărzii de Onoare a Jandarmeriei, uniformă cu care gălățenii îi pot vedea anual pe militari la parada de 1 Decembrie.

Citit 10607 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 12:18

4 comentarii

  • postat de Aurel
    Sâmbătă, 30 Martie 2024 06:52
    86.124.202.***
    Ar fi util si pentru infractori sa onoreze aceasta invitatie de a fura secretele meseriei de jandarm,mai ales ca o pot face fara niciun risc de a fi arestati...
    0
    2
  • postat de Jandarmeria trebuie desființată
    Vineri, 29 Martie 2024 19:19
    51.179.118.***
    Am avut de a face cu jandarmeria și nu din postură de infractor. Am văzut mentalități comunistoide de cea mai joasă speță. Nu toți sunt asa dar majoritatea sunt praf. Sunt o adunătură de putori extrem de bine plătite. Merită desființată instituția asta și ne-ar fi mult mai bine.
    3
    13
  • postat de Jandarmeria apără hoția
    Vineri, 29 Martie 2024 14:39
    51.179.118.***
    Jandarmilor va rog sa nu mai bateți copii și femei cum ați făcut pe 10 august. Nu dați cu gaze lacrimogene, va rog, nu va comportați ca niște animale. Meritați sa fiți huiduiți inutililor pentru că ați nenorocit oameni nevinovați.
    5
    17
  • postat de Ciclop
    Vineri, 29 Martie 2024 13:26
    86.120.239.***
    Nu se "descurcă" Jandarmeria deloc. Ar trebui să înființeze 5 secții de Jandarmerie, să facă loc pentru 5 posturi de șefi, șefi-adjuncti, să fie plătite chiriile pt 5 locații, contabile,femei de serviciu, învârteli, combinații.
    4
    20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro