Armata are nevoie de aproape 2.000 de militari de carieră

Armata are nevoie de aproape 2.000 de militari de carieră
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Instituțiile de învățământ militare pun la bătaie aproape 2.000 de locuri pentru școlarizarea viitorilor ofițeri și subofițeri ai Armatei Române.

Aproape 500 de locuri sunt valabile în universități, în timp ce aproape 1.400 sunt destinate subofițerilor, la școlile postliceale. Cele mai multe dintre cele 492 de locuri alocate învățământului superior sunt la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu. Alături de aceasta, pe lista unităților care așteaptă cadeți se mai află Universitatea Naţională de Apărare din București, Academia Forțelor Aeriene de la Brașov, Academia Navală de la Constanța, Academia Tehnică Militară, Academia de Poliție, Universitatea de Medicină și Farmacie de la București și Universitatea de Medicină și Farmacie de la Tg. Mureș.

Cele 1.391 de locuri disponibile la școlile militare postliceale sunt repartizate între Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre de la Pitești, Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri a Forţelor Aeriene de la Boboc, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale de la Constanța, Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică de la Sibiu și Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri de Logistică de la Chitila.

O lună pentru înscrieri

Gălățenii care vor să își încerce norocul trebuie să aibă finalizate studiile liceale cu diplomă de bacalaureat sau să fie înmatriculați în clasa a XII-a, cu condiția să facă dovada promovării bacalaureatului până la data susținerii examenului de admitere. Cererile de înscriere se depun, pentru universitățile militare, până pe 31 mai, iar pentru școlile postliceale, până pe 7 iunie.

Etapele admiterii presupun evaluări psihologice și sportive, care vor fi susținute la Constanța, examinarea medicală, la Spitalul Militar din Galați, iar definitivarea dosarului se va face la Centrul Militar Județean Galați - Biroul de Informare Recrutare. La acestea, se adaugă, desigur, participarea la examenul propriu-zis.

Doritorii se pot înscrie online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php și la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Galaţi, situat în Galaţi, strada Domnească nr. 92, telefon 0236.497.031, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 4630 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 18:31

3 comentarii

  • postat de Ivan+John=Love
    Joi, 02 Mai 2024 05:55
    5.13.205.***
    "Gălățenii care vor să își încerce norocul" - inrolarea in armata cred ar trebui sa tina de patriotism, un tel in viata, nu de noroc... AJOFM -ul este implicat in recrutarea de personal???
    15
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 01 Mai 2024 23:29
    5.13.177.***
    NU! Stati linistiti! Armatei Romane le recomand melodia "Opriti planeta"! Aveti acolo explicatia clara unde sa-i gasiti! Mult success!
    11
    7
  • postat de Anonim
    Miercuri, 01 Mai 2024 19:39
    82.132.231.***
    Cand noi, ca tineri, am vrut sa ne inrolam in armata (de buna voie) ni sa spus ca nu avem ce cauta pe acolo ca ai nostrii parinti nu sunt destul de importanti in societate.
    Cu mici insistente ni s-a cerut vreo 3000 de euro (spaga) ca sa avem o sansa.
    Asta se intampla mai bine de 12 ani in urma.
    2
    34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro