Fina lui Băsescu de la Piscu: „Nanule nu mă uita, m-am născut de ziua ta!”
Foto: Foto: Sorin Pana

Fina lui Băsescu de la Piscu: „Nanule nu mă uita, m-am născut de ziua ta!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a împlinit vineri 60 de ani, iar finuţa lui de la Piscu, Mihaela-Cătălina Dumitrache, şase anişori. Fetiţa a crescut mare şi frumoasă, este foarte ambiţioasă (are cui semăna!) şi învaţă la grupa pregătitoare la grădiniţă, pentru că la toamna viitoare va merge la şcoală. După cum am aflat de la tatăl ei, Dumitru Dumitrache, anul acesta doar televiziunile s-au grăbit să o felicite de ziua ei şi, cel puţin până după-amiază, n-a venit niciun mesaj de la preşedinţie. Fetiţa a profitat însă de prezenţa camerelor tv pentru a-i transmite lui Traian Băsescu „La muţi ani” şi mesajul: „Nanule, nu mă uita, m-am născut de ziua ta”.

De ziua lui Traian Băsescu

Istoria de naş a şefului statului a început în vara anului 2005, după ce comuna Piscu a fost măturată de ape. Prezent în sat, Băsescu a cunoscut-o pe Nicoleta Dumitrache, însărcinată în luna a cincia, căreia i-a promis că dacă va naşte băiat, îi botează copilul. N-a fost băiat, ci fetiţă, dar a venit pe lume chiar de ziua de naştere a preşedintelui, pe 4 noiembrie. Oficiile de naş le preluase deja Mihai Capră, pe atunci prefect al Galaţiului, motiv pentru care copila a primit numele Mihaela-Cătălina. Dar şeful statului a decis să o creştineze.

În anii trecuţi, soţia şefului statului, Maria Băsescu, obişnuia să vină să o viziteze pe fetiţă şi să îi aducă tot felul de daruri. Anul acesta, însă, după cum ne-a povestit tatăl, n-au primit nicio vizită, doar un pachet, de Florii. De atunci, nimic, nici măcar o veste. „De obicei cu o zi – două înainte de ziua ei fetiţa primea cadou de la preşedinte, iar în ziua de 4 noiembrie vorbeam la telefon. Anul acesta însă nu am primit nici un semn. Am încercat să sunăm la numărul de telefon pe care îl avem, dar n-a răspuns nimeni”, ne-a spus Dumitru Dumitrache. Dacă naşul de la Cotroceni se pare că a uitat de ea, fetiţa nu l–a uitat şi i-a transmis gândurile ei bune. Mihaela-Cătălina şi-a serbat ziua de naştere modest, în familie, părinţilor ei nefiindu-le deloc uşor să se descurce în vremurile astea de criză, cu patru copii.

Citit 5291 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.