Clanul hoţilor de roţi loveşte Galaţiul (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Clanul hoţilor de roţi loveşte Galaţiul (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru maşini au fost prădate de hoţi şi au rămas fără nicio roată în doar 72 de ore, de vineri noaptea, până luni dimineaţă. Aduse pe chituci: un Volswagen Golf, un Opel Astra, o Dacia Logan şi un Audi A4, din diverse zone ale oraşului. Hoţii au atacat inclusiv maşini parcate la stradă, în zone bine iluminate. 


 

Patru maşini şi nicio roată   

Primul a păţit-o Mihai Sârghe, din zona Gheorghe Doja. Bărbatul de 33 de ani şi-a găsi Volswagenul Golf pe chituci, sâmbătă dimineaţă, după ce persoane încă neidentificate i-au furat toate cele patru roţi „îmbrăcate” în cauciucuri de iarnă. S-a ales cu o pagubă de peste 3.500 de lei.

Luni dimineaţă, în jurul orei 7.00, a fost rândul Nicuţei Popa de 47 de ani, care locuieşte la blocul D17 din Micro 21 să afle că maşina familiei sale a rămas fără roţi. Autoturismul marca Opel Astra, cu jante originale şi cauciucuri de iarnă, era oprit în parcarea iluminată de lângă bloc. Hoţii nu s-au sfiit, însă, să fure maşinii roţile parcate chiar sub geamul proprietarilor. La ora 12.00 noapte, totul era în regulă. „La ora 7.00 dimineaţa, a coborât băiatul meu, Cristi, să plece la facultate. S-a întors tremurând şi mi-a spus că maşina e pe chituci”, ne spune femeia. Cristi ne spune că a văzut dimineaţă de la geam maşina fără roţi, dar nu i-a venit să creadă până nu a ajuns lângă autoturism. 

În Ţiglina, pe strada Constructorilor, Bogdan Năstase de 47 observă, cu stupoare, că a căzut şi el victimă clanului hoţilor de roţi. „La 8.30 dimineaţă, m-a anunţat o vecină. Am ieşit şi am văzut Loganul de nici patru ani vechime aşezat direct pe pământ. Avem două cauciucuri de iarnă pe faţă şi cele obişnuite pe spate, plus jantele din fabrică. Paguba este de peste 1.000 de lei. Am vorbit cu firma de asigurări, dar nu ştiu în cât timp îmi voi recupera banii”, ne spune păgubitul. 

Într-un alt colţ de oraş, în Micro 39, Marius Stan (nu este vorba despre preşedinte clubului Oţelul – n.r.) a ieşit în faţa blocului C120 şi îi priveşte pe poliţişti cum îi amprentează limuzina Audi A4, fără roţi. „Am parcat-o ieri, pe la ora 14.00, în altă poziţie. Au mutat-o, probabil. Şi astăzi pe la 12.00 mi-a spus cineva că nu are roţi. Era abia cumpărată, nici nu ştiu care este paguba. Aveam cauciucuri de vară şi jante originale”, povesteşte bărbatul. 

 

 

Cine sunt hoţii?

„Toate plângerile au fost deja înregistrate, iar ancheta este în curs de desfăşurare. Nu putem da alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, comisarul Cristina Tatulici.

Ne-am putea gândi că aceeaşi hoţi au prădat toate cele patru maşini, judecând după modul de operare şi după frecvenţa furturilor. Probabil că banda are destul de mulţi membri, dată fiind viteza şi precizia cu care acţionează. Există şi alte două necunoscute: cum transportă roţile demontate (nu e tocmai indicat să mergi cu maşina la  furat pentru că eşti mai uşor de identificat de eventualii martori - n.r.) şi cui le vând. Am putea vorbi, deci, şi despre eventuale furturi „la pont”, situaţii în care hoţii au identificat cumpărătorul înainte să comită furtul şi livrează „marfa” imediat după ce au comis infracţiunea.

Oricum ar fi, faptul că se poate fura cu atâta tupeu din parcări iluminate, cu ieşire la străzi principale ale oraşului, demonsterază faptul că în Galaţi nimeni nu e în siguranţă.   

 

Citit 9581 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 08:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.